<< Terug

Frisse kippenstoof

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/frissekipstoof600.jpg

Kip uit de stoofpan zorgt voor een malse kip en een lekkere smaak. Door citroen toe te voegen aan de stoof zorgt het voor een frisse smaak waardoor dit recept ook prima in de zomer gegeten kan worden.

Ingrediënten:

  • 2 grote kippenpoten
  • 1 plakje rauwe ham
  • 3 aardappelen
  • 3 eetlepels champignons uit blik (FODMAP)
  • 1/2 aubergine
  • 3 tomaten
  • 200 ml kippenbouillon (Knorr kippenbouillon FODMAP)
  • sap van 1/2 citroen.

Kruiden:

  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar eigen smaak.

Bereiden:

  1. Doe boter in de stoofpan.
  2. Bak hier de stukjes rauwe ham in gaar.
  3. Haal de rauwe ham eruit en doe de kippenpoten in de pan.
  4. Bak beide kanten bruin.
  5. Voeg hierna de groente en de rauwe ham weer toe in de pan.
  6. Meng alles goed door elkaar en bak dit een tijdje aan.
  7. Voeg nu de kruiden toe.
  8. Meng dit ook weer goed door elkaar.
  9. Voeg de bouillon toe en zet de pan op een laag vuur.
  10. Laat het minimaal een uur stoven.
  11. Voeg als laatst het sap van de halve citroen toe.
  12. Doe dit in fases en blijf proeven zodat het niet te zuur wordt.

 

Er zitten geen producten in het recept die apart staan vermeld op de FODMAP lijsten. Controleer wel de ingrediënten van de rauwe ham voor gebruik, net als de italiaanse kruiden. Reageer je heftig op pittig eten, let op met de paprikapoeder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 14-08-2019 om 06:54.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.