<< Terug

Rabarber crumble

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Ontbijt/rabarbercrumble600.jpg

Een crumble is natuurlijk altijd het lekkerst met je eigen gemaakte rabarber compote. Om dit te maken kan je hier klikken voor het recept.

Dit is een frisse start voor de dag. Ik bak het vaak al een dag van tevoren zodat ik in de ochtend op mijn gemak kan genieten van mijn ontbijt.

Ingrediënten:

  • zelf gemaakte rabarber (1 portie)
  • 2 eetlepels glutenvrije havermout
  • een kleine theelepel suiker.

Bereiden:

  1. Zorg voor een schaaltje dat ovenbestendig is.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Doe de rabarber in het schaaltje.
  4. Verdeel de havermoutvlokken over de rabarber en strooi hier de suiker overheen.
  5. Zet het schaaltje voor 20 minuten in de oven.
  6. Als het goed is borrelt de rabarber als het uit de oven komt.
  7. Laat dit even afkoelen en genieten maar!

Ik kies altijd voor glutenvrije havermout. Ondanks dat havermout glutenvrij is wordt het vaak bereid in een fabriek met gluten. Het is even zoeken maar onder andere leev heeft glutenvrije havermout. Maximaal 50 gram is toegestaan binnen het FODMAP-dieet. Ben je gevoelig voor suiker en hou je wel van een zuutje? Laat dan de suiker achterwege.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-05-2019 om 06:35.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.