<< Terug

3x borrelbrood

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/collageborrelbrood.JPG

Borrelbrood in drie verschillende smaken. Bij iedere borrel/barbeque of andere gelegenheid kan je hier iedereen blij mee maken. Het basisrecept voor het brood is constant hetzelfde. In het recept worden drie verschillende toppings beschreven waardoor je met één basisrecept drie verschillende en super lekkere broden kan maken.

Ingrediënten:

  • 250 gram glutenvrij meel (ik heb de broodmix van Schar gebruikt)
  • 175 ml warm water, bij de schar mix raad ik 200 ml aan.
  • 6 gram gist, 1 zakje.
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels italiaanse kruiden.

Bereiden:

  1. Zeef het meel zodat er geen klontjes meer inzitten.
  2. Meng de gist en het warm water tot het goed is opgenomen.
  3. Voeg zout en de italiaanse kruiden toe aan het meel.
  4. Meng dit goed door elkaar
  5. Voeg het water en het meel bij elkaar en meng alles goed door elkaar.
  6. Dek de mengkom af met vershoudfolie en laat dit minimaal een uur rijzen op een warme plek in huis.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  8. Haal het deeg na een uur uit de mengkom en maak er een bol van.
  9. Gebruik een beetje meel om de bol goed uit te kunnen rollen.
  10. Rol de bol uit tot een dik rondje.
  11. Voeg de topping toe (zie hieronder).
  12. En plaats het brood in de oven voor 20 minuten
  13. Snij het brood in kleine stukken en genieten maar!

 

Topping 1:

        - Voeg 4 gesneden olijven toe en wat extra rozemarijn.

Topping 2:

        - Voeg 4 gesneden scherrytomaten toe met wat extra kruiden en verdeel deze over het brood.

Topping 3:

        - Voor een heerlijke knoflookpesto die je een hande rucola en 2 eetlepels koflookolie in het keukenmachine.
           Dit smeer je vervolgens over het brood voor het de oven in gaat.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-12-2019 om 06:22.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.