<< Terug

Chocoladekruidnoten

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Chocoladekruidnoten.JPG

Chocolade kruidnoten

Kruidnoten zijn op zichzelf al lekker. Maar kruidnoten met chocolade kunnen natuurlijk alleen maar beter worden. Het is een geklieder en je moet bereid zijn een grote afwas te doen als je klaar bent. Maar je krijgt er ook iets voor terug. Binnen het FODMAP dieet is 30 gram donkere chocolade toegestaan. Probeer dus niet alle chocolade kruidnoten in één keer op te eten.
 

Ingrediënten:

Kruidnoten:

  • 200 gram glutenvrij meel
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 100 gram plantaardige boter

Chocolade:

  • Ongeveer 100 gram pure chocolade (Delicata AH)
  • Lactose vrije melk, een paar scheutjes.

Bereiden:

  1. Smelt de boter langzaam in een pannetje.
  2. Voeg alle “droge” ingrediënten bij elkaar en zorg dat alle klontjes eruit zijn.
  3. Voeg de boter toe en roer tot het een plakkerige massa wordt.
  4. Plaats de massa op een schoon werkblad en kneed het tot het een mooi elastisch geheel is.
  5. Maak van het deeg een worst en laat dit 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  7. Als je de deeg uit de koelkast haalt is het hard, breek een stukje af, kneed dit en het wordt weer zacht.
  8. Maak kleine bolletjes en druk ze plat voor je ze op het ovenrek plaatst.
  9. Als de oven is voorverwarmd plaats je de kruidnoten voor 15 minuten op 180 graden in de oven.
  10. Als de kruidnoten in de oven staan pak je de melk uit de koelkast en zorg je voor een reep chocolade.
  11. Breek ongeveer 100 gram en breek dit in kleine stukjes.
  12. Je kan op verschillende manier chocolade smelten, ik zet 2 pannen in elkaar.
  13. Vul de grote pan met warm water.
  14. Zet er een kleine pan bovenop. De pan moet met de onderkant in het water hangen en moet stevig in de onderste pan hangen.
  15. Doe de chocoladeblokjes in de pan en alvast een scheutje melk.
  16. Stook het uur langzaam op en blijf de chocolade roeren.
  17. Iedere keer als de massa te dik wordt voeg je een scheutje melk toe.
  18. Als je een bruine, glimmende massa hebt ben je klaar voor de kruidnoten.
  19. Zorg ondertussen dat er bakpapier of een bord klaar staat.
  20. Met een lepel roer je het kruidnootje door de chocolade, haal je hem er uit en laat je hem afkoelen.
  21. Dit doe je met alle kruidnootjes.
  22. Laat de chocolade afkoelen, op het aanrecht of in de koelkast.
  23. Geniet!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 09-11-2018 om 13:14.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.