<< Terug

Glutenvrije Pizza Inverno

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Diner/pizzainverno600.jpg

Een iets andere variant van de pizza die wij gewend zijn. Geen harde, dunne bodem, maar juist een luchtige bodem die alle smaken van de saus heeft opgenomen. De pizza geeft een leuk verassend effect op het moment dat je de oven open doet en hem eruit haalt. Zeker een aanrader als je een keer de show wilt stelen.

Ingrediënten:

Deeg:

  • 400 gram glutenvrij bloem
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1theelepel droge gist
  • 200 ml warme lactosevrije melk
  • 200 ml warm water
  • 1,5 theelepl zout
  • 2 eetlepels olijfolie.

Saus:

  • 30 gram boter
  • het groen van een bosui
  • 1 theelepel knoflookolie
  • 4 grote tomaten
  • 3 cherry tomaten
  • 4 oregano blaadjes
  • 1 takje tijm
  • een handje bieslook
  • 1 vers laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • zout en peper.

Bereiden:

Het deeg:

  1. Controleer de bloem of het voldoet aan alle FODMAP eisen en of het echt glutenvrij bloem is.
  2. Vet de ovenschaal in met de olijfolie, zorg dat alle randjes goed zijn ingevet.
  3. Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukjes en kook ze tot ze gaar zijn.
  4. Verwarm de melk in een steelpannetje en kook het water.
  5. Stamp de aardappelen zodat het een geheel is.
  6. Meng het deeg met het gist en het zout.
  7. Voeg de aardappelen, de melk en het water toe.
  8. Meng dit alles goed door elkaar tot het een geheel is.
  9. Doe het deeg in de ovenschaal.
  10. Spreid het goed over de bodem van de ovenschaal, dek het daarna af met vershoudfolie en zet het voor een uur op een warme plek

De saus:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de tomaten en het groen van de bosui.
  3. Snij alvast de kruiden, behalve het laurierblad en de rozemarijn, deze haal je later uit de saus.
  4. Doe de helft van de boter in de pan met een flinke scheut knoflookolie.
  5. Doe hier de bosui bij en vervolgens de tomaten.
  6. Voeg hier de zout en peper en de rest van de kruiden bij.
  7. Voeg de rest van de boter toe.
  8. Laat de saus een aantal minuten sudderen tot het meer een geheel begint te vormen.
  9. Haal hierna de rozemarijn en het laurierblad uit de saus.
  10. Haal de schaal met het deeg tevorschijn en kijk of deze is gerezen.
  11. Als dit zo is giet je de tomatensaus over het pizzadeeg.
  12. Mocht je kaas kunnen verdragen zou ik er zeker ook kaas op doen.
  13. Zet het deeg voor 20 minuten in de oven op 200 graden.
  14. Haal de pizza er na 20 minuten uit en als het goed is komt er nu een warme fluffy pizza uit de oven.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-08-2019 om 06:10.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.