<< Terug

Rijstloempia’s

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Lunch/rijstloempia600.jpg

Een collega zei oot tegen mij toen ik mijn bakje met deze heerlijke rijstloempia's opende: zo te zien heb jij hier heel veel zin in. Ondertussen is het wel duidelijk dat ik van eten houd. Genieten van eten probeer ik altijd voorop te stellen en dit recept is hier weer een mooi voorbeeld van. Het is een fris zomers recept, maar om heel eerlijk te zijn, in de winter kan jij mij hier ook erg blij mee maken.

Ingrediënten:

  • 4 rijstvellen
  • 1 wortel
  • 5 cm komkommer
  • 3 blaadjes snijbiet
  • 1 handje voorgesneden ijsbergsla
  • 1/4 paprika (rood, FODMAP)
  • 4 theelepels sesamolie
  • 1 pakje zalm.

Bereiden:

  1. Begin met het snijden van de groente, in reepjes.
  2. Zorg dat alles klaar ligt zodat je in één keer door kan, dit is belangrijk anders plakken de rijstvellen vast.
  3. Pak een schaal met water, de rijstvellen moeten hierin kunnen weken.
  4. Week één rijstvel.
  5. Haal deze uit het water als deze zacht is.
  6. Haal de rijstvel uit het water en leg het op een oppervlak waar jij het makkelijk kan rollen.
  7. Leg de groente in het midden van het rijstvel, verdeel een theelepel sesamolie over de loempia.
  8. Verdeel nu de zalm erover.
  9. Nu moet je het rijstvel oprollen.
  10. Vouw eerst de onderkant en de bovenkant naar binnen zodat de inhoud er niet uitvalt.
  11. Ik rol altijd van rechts naar links, dus begin met de rechterkant.
  12. Leg de rechterkant strak over de groente en trek dit voorzichtig een klein beetje aan.
  13. Als de eerste helft strak is kan je de loempia verder oprollen.
  14. Snij tijdens het eten de loempia door midden en genieten maar.
  15. Herhaal dit tot alle rijstvellen zijn gevuld.

18 gram sesamolie is toegestaan, hier blijf je in dit recept onder. 75 gram snijbiet is toegestaan binnen het FODMAP, hier blijf je onder.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 09-08-2019 om 06:20.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.