<< Terug

Sushi burger met tempé

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Hapjes/sushiburgertempe600.jpg

Een combinatie van een hamburger en sushi. Twee heerlijke producten bij elkaar, dat kan niet anders dan een feestje zijn. Door de mooie toren en de sushi is het ook een gerecht wat indruk maakt, dus als je gasten over hebt is dit zeker een aanrader. Maar ook zonder gasten is dit heerlijk genieten. Het recept is voor ongeveer 3 burgers, het hangt er een beetje vanaf hoe vol je de serveer ringen vult. Ik heb gebruik gemaakt van serveerringen van 7,5 cm.

Ingrediënten:

  • 1 kopje sushi rijst
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • sla (ijsbergsla)
  • 2 wortelen
  • 12 plakjes komkommer
  • 1 nouri vel
  • een half bakje tempé (in dit geval met ketjap)

Wasabi mayonaise:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 theelepels wasabi
  • 3 theelepels citroensap.

Bereiden:

  1. Begin met het koken van de sushi rijst, vol hiervoor de beschrijving op de verpakking.
  2. Snij de komkommer en de wortelen in dunne plakjes.
  3. Meng de wasabi, mayonaise en de citroensap door elkaar zodat de saus alvast klaar staat.
  4. Bak de tempé een beetje in de koekenpan en laat dit afkoelen.
  5. Snij 3 cirkels uit de nouri vellen door de serveerringen te gebruiken.
  6. Als de rijst klaar is voeg je hier de rijstazijn aan toe en kan je beginnen met opbouwen.
  7. Onder de serveerringen liggen de nouri vel rondjes.
  8. Als eerst gaat hier een laagje rijst op, ongeveer 1 cm.
  9. Doe hier een handje ijsbergsla op.
  10. Vervolgens gaan de wortelen en de komkommer erop.
  11. Druk dit goed aan.
  12. Voeg hierna de tempé toe, maak eerst een ring aan de buitenkant en vul daarna de binnenkant.
  13. Druk dit goed aan.
  14. Doe hier de wasabimayoniase overheen.
  15. Voeg nu voor de laatste keer de rijst toe, ongeveer 1cm.
  16. Druk dit goed aan.
  17. Haal de ring voorzichtig omhoog.
  18. En nu, smullen maar!

42 gram rijstazijn is toegestaan hier blijf je onder. Nouri vellen zijn toegestaan, controleer voor de zekerheid wel de ingrediënten.    42 gram wasabi pasta is toegestaan, hier blijf je onder. Tempé is toegestaan in het FODMAP-dieet. Als je in de eliminatie fase zit zou ik de ongemarineerde gebruiken, of zelf de tempé marineren. Weet je waar je op uitvalt? Dan kan je tempé gemarineerd met ketjap proberen. Wortel, komkommer, rijst, citroensap staan op de groene lijst. Controleer de ingrediëneten van de mayonaise.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-11-2019 om 06:15.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.