<< Terug

Kruidnoten chocoladerotsjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/Bakken/kruidnotenchocoladerotsjes300.jpg

Een twist op de bekende pindarotsjes. Ik had nog een aantal kleinere kruidnoten en chocolade over. En ik denk dat dit experiment goed is uitgepakt. Laat de chocolade wanneer je helemaal klaar bent met dit recept goed afkoelen (in de koelkast) en het genieten kan beginnen. Als je het FODMAP-dieet volgt, is 30 gram donkere chocolade toegestaan. Probeer de rotsjes dus te delen, hoe lekker ze ook zijn.

Ingrediënten:
Kruidnoten:

  • 200 gram glutenvrij meel
  • 80 gram bruine bastaardsuiker
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 100 gram plantaardige boter

Chocolade:

  • Ongeveer 100 gram pure chocolade (Delicata AH)
  • Een paar scheutjes lactosevrije melk.

Bereiden:

  1. Smelt de boter langzaam in een pannetje.
  2. Voeg alle “droge” ingrediënten bij elkaar en zorg dat alle klontjes eruit zijn.
  3. Voeg de boter toe en roer tot het een plakkerige massa wordt.
  4. Plaats de massa op een schoon werkblad en kneed het tot het een mooi elastisch geheel is.
  5. Maak van het deeg een worst en laat dit 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  7. Als je de deeg uit de koelkast haalt is het hard, breek er een stukje vanaf, kneed dit en het wordt weer zacht.
  8. Maak kleine bolletjes en druk ze plat voor je ze op het ovenrek plaatst.
  9. Als de oven is voorverwarmd plaats je de kruidnoten voor 10 minuten op 180 graden in de oven.
  10. Haal de bolletjes uit de oven en pak ondertussen melk en chocolade voor de chocoladesaus.
  11. Je kan op verschillende manier chocolade smelten, ik zet 2 pannen in elkaar en vul de grote pan met een laag water.
  12. Zet er een kleine pan er bovenop. De pan moet met de onderkant in het water hangen en moet stevig in de onderste pan hangen.
  13. Doe de chocoladeblokjes in de pan en voeg een scheutje melk toe.
  14. Stook het vuur langzaam op en blijf de chocolade roeren.
  15. Iedere keer als de massa te dik wordt voeg je een scheutje melk toe.
  16. Als je een bruine, glimmende massa hebt ben je klaar voor de kruidnoten.
  17. Zorg ondertussen dat er bakpapier of een bord klaar staat.
  18. Op het bakpapier maak je groepjes van de kruidnoten, dit kunnen groepjes zijn van 3 tot 6 kruidnoten.
  19. Vervolgens schep je met een lepel chocolade uit de pan en giet dit over de kruidnoten.
  20. Zorg ervoor dat alle kruidnoten zijn bedekt en alle stukjes tussen de kruidnoten onder de chocolade zitten.
  21. Als je dit met alle kruidnoten gedaan hebt laat je ze afkoelen.
  22. Het afkoelen kan op het aanrecht of in de koelkast.
  23. Geniet ervan!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 17-11-2018 om 10:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.