<< Terug

The good of the bad cakejes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/goodorbadcollage.jpg

The good and the bad. Welke keuze zou jij maken? 2 dezelfde cakejes maar 2 totaal verschillende smaken. Een recept met alleen maar power ingrediënten en een recept met een ondeugende twist. Maar toch 2 heerlijke gerechten. Welke zou jij kiezen of zou je toch stiekem voor allebei gaan?

Ingrediënten:

De basis cake-mix:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 35 gram suiker
  • 125 gram plantaardige boter
  • 125 ml melk
  • 4 eieren gesplitst
  • 10 gram bakpoeder.

The good:

  • 100 gram spinazie
  • 1 eetlepel matcha poeder
  • 1 banaan.

The bad:

  • 70 gram aardbeiden
  • 60 gram frambozen
  • 50 ml rode wijn (zoettige wijn, niet te droog)
  • 1/2 granaatappel.

Extra: een blender, cake vormpjes.

Bereiden:

  1. We beginnen met het bereiden van het beslag dat voor beide soorten cake wordt gebruikt.
  2. Smelt de boter in een pannetje, zodat dit kan afkoelen voordat je het gaat gebruiken.
  3. Splits de eieren en klop het eiwit een beetje op, hierdoor wordt de cake luchtiger.
  4. Doe alle natte ingrediënten in een mengkom en meng dit door elkaar.
  5. Voeg hier het zelfrijzend bakmeel aan toe en blijf goed roeren.
  6. Voeg nu de suiker, vanillesuiker en de bakpoeder toe.
  7. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en verdeel het beslag over 2 schalen, ongeveer 300-350 gram per schaal.
  8. Ga nu over op de bereiding van the good of the bad versie, of beide natuurlijk.

The good:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Weeg alles af en toe het bij elkaar in de blender.
  3. Blend alles goed door elkaar zodat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Meng dit door een van de schalen met beslag.
  5. Het moet nu goed groen worden.
  6. Verdeel dit in kleine cake vormpjes.
  7. Zet ze in de oven op 180 graden voor 40 minuten.

The bad:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Sla de pitjes van de halve granaatappel uit de granaatappel.
  3. Zet een schaaltje onder de zeef waarmee je de granaatappels gat uitdrukken.
  4. Vang het rode sap op en bewaar dit.
  5. Doe alle ingrediënten in de blender en blend dit goed tot alle klontjes eruit zijn.
  6. Doe de rode ingrediënten bij de basis ingrediënten en roer dit goed door elkaar.
  7. Verdeel dit in kleine cake vormpjes.
  8. Zet ze in de oven op 180 graden voor 40 minuten.

Nu genieten maar! En ben je er al achter voor welke versie jij gaat deze kerst? The good of the bad?

Van de matcha poeder kon ik niet vinden of deze FODMAP-proof is, groene thee is wel FODMAP-proof. Op internet kon ik alleen maar goede eigenschappen vinden, vandaar dat ik het wel heb gebruikt. Controleer hoe rijp de banaan is voor gebruik. Een te rijpe banaan is te hoog in zijn FODMAP's. De rode vruchten zijn allemaal onder de low-FODMAP waardes, zeker als je alle cakejes niet zelf op eet.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-12-2019 om 08:17.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.