<< Terug

Amuse gegrilde courgette

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2021/Diner/1627571933.jpg

Vandaag beginnen we met een trio van verschillende amuse voorgerechten. Een aantal smaakbommen achter elkaar die bij elkaar heerlijk kunnen worden gecombineerd. Vandaag is het het recept van de gegrilde courgette. Een goed recept om voor te bereiden, wat niet heel veel tijd in beslag neemt en daar houden we van met kerst. We kunnen dan alles van tevoren maken zodat we meer tijd kunnen doorbrengen met de gasten. Ik heb ervoor gekozen om voor dit recept gekozen voor 4 personen. Je kan dan makkelijk vermenigvuldigen.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes dun gesneden courgette
  • 4 cherry tomaten
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • olijolie
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Snij de cherrytomaten en doe die in een bakje, doe hier de balsamico azijn bij en laat dit even trekken. (Dit hoeft geen uren)
  2. Snij de plakjes courgette, dun. Doordat ze dun zijn kan je ze beter vormen, je hoeft ze niet te raspen zo dun hoeft het niet te zijn. Als ze ze op een bord legt kan je er ook voor kiezen om ze iets dikker te snijden, ze hebben dan wel meer tijd nodig op de grill.
  3. Smeer beide kanten van de courgette met olijfolie en verdeel een beetje peper en zout.
  4. Verwarm de grill of de grillpan.
  5. Leg de courgette erin, ongeveer 1 minuut per kant (hangt een beetje van de dikte af).
  6. Hierna kan je ze opmaken, eerste de courgette en dan de tomaten erover verdelen.
  7. En dan genieten maar!

Alle producten zijn toegestaan in het FODMAP-dieet. Controleer wel altijd producten die uit een verpakking komen.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-12-2021 om 07:07.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.