<< Terug

Mini cheesecake

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/Cheesecakebosbes.jpg

Cheesecake is zo lekker! Ik was bijna in de veronderstelling dat ik met mijn lactoseintollerantie nooit meer een stukje cheesecake zou eten, maar ik heb een lactosevrije variant gevonden! Na wat aanpassingen, zodat het recept ook binnen de FODMAP valt, deel ik hem graag met jullie zodat jullie ook spontaan verliefd kunnen worden op dit cheesecake recept. Er gaan blauwe bessen in het recept, volgens de FODMAP mag je ongeveer 45 gram. Als je ze niet allemaal in één keer opeet moet het geen probleem zijn.

Ingrediënten:

De bodem:

  • 65 gram havervlokken (glutenvrij)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel rijstmeel
  • een scheutje ahornsiroop
  • een theelepel speculaaskruiden
  • een snufje zout

De vulling:

  • 2 eieren
  • 150 gram roomkaas (lactosevrij)
  • een scheutje ahornsiroop
  • 1 eetlepel rijstmeel
  • de schil van een halve citroen
  • 50 gram blauwe bessen

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het maken van de bodem.
  3. Ik vind havervlokken in zijn geheel nogal grof dus ik gooi ze vaak eerst in de keukenmachine.
  4. Doe de havervlokken, de speculaaskruiden, een snufje zout en de rijstmeel bij elkaar en meng dit goed door elkaar.
  5. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  6. Voeg de gesmolten kokosolie en een scheutje ahornsiroop bij de rest.
  7. Meng dit goed door elkaar.
  8. De mix moet er een beetje uitzien als de bodem van een kwarktaart. Niet te vochtig, maar ook niet te droog.
  9. Nu gaan we de vulling maken:
  10. Doe de roomkaas in een mengkom, doe hier de eieren, de ahornsiroop en blauwe bessen bij.
  11. Rasp de schil van een halve citroen boven de mengkom.
  12. Voeg als laatst de rijstmeel toe.
  13. Mix alles een aantal minuten goed door elkaar met de mixer. Alle klontjes van de roomkaas moeten weg zijn en het moet een glad geheel worden.
  14. Doe nu de cupcake vormpjes in de vorm.
  15. Doe iets meer dan een eetlepel van de bodem in het vormpje en druk dit aan met een lepel.
  16. De hierna ongeveer 2 à 3 eetlepels roomkaas over de bodem.
  17. Herhaal dit tot alle vormpjes vol zijn of alles op is.
  18. Zet de vorm voor 20 minuten in de oven op 180 graden.
  19. Haal de cakejes na 20 minuten uit de oven en laat ze buiten de oven even afkoelen.
  20. Zet ze hierna voor minimaal een uur in de koelkast.
  21. De cakejes zijn het lekkerst als ze zijn afgekoeld.
  22. Geniet ervan!

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-02-2019 om 09:28.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.