<< Terug

Boekreview Voedsel voor je geest - Jonathan Klaassen

/storage/photos/2019/Boeken/voedselvoorjegeest.jpg

Wat is goed voor je? Van welk eten wordt je werkelijk gelukkig? Welke hype is er op dit moment in? Waar moeten we nu weer extra op letten?

Gezond eten vind ik soms erg moeilijk. Het ene moment moet je dit doen en het andere moment moet je dat doen. Als je dan vervolgens iets anders doet dan zou het ongezond zijn. Opeens mogen we geen eieren meer eten en moeten we allemaal aan de tofu. Waar doe ik goed aan? Wat is er goed voor mijn lichaam? Dit zijn vragen waar we denk ik nooit helemaal antwoord op gaan krijgen want hier is misschien wel te veel informatie over beschikbaar. Het boek 'Voedsel voor je geest' geeft je hierin echter wel een mooi overzicht.

In het eerste gedeelte van het boek wordt er gekeken naar wat er in ons voedsel zit en wat dit daadwerkelijk met je doet. Je hebt alle voedingsstoffen nodig en er staan zelfs adviezen bij om zoveel mogelijk in balans te zijn met eten. Dit was voor mij heel verhelderend. Ik hoef niet iedere dag alles uit te rekenen maar door een overzicht aan voedingsstoffen te hebben en te weten wat het met mijn lichaam doet, krijg ik het voor elkaar om hier meer op te letten en te letten op variatie.

Voor mij staat variatie en puur eten voor gezond eten. Zo heb je de meeste controle op de voedingsstoffen die je binnenkrijgt en de effecten die het heeft op je lichaam. In dit boek wordt dit in het eerste deel goed uitgelegd inclusief de voedingswaardes. Ook wordt er gezegd dat je af en toe ook iets mag snacken en ook iets uit een zakje mag eten. Deze variatie geeft voor mij aan dat er geen goed en slecht is, als het van allemaal maar niet te veel is.

In het tweede deel van het boek worden alle hypes van de afgelopen jaren behandeld. Heel interessant om te lezen. Alle onderwerpen worden onderbouwd met theorie en ik heb het idee dat dit vanuit de beste overtuiging is geschreven. Ik ben het niet altijd overal mee eens, maar een kritische noot als lezer is niet erg. Naar mijn gevoel is dit ook een van de reacties de die schrijver wilt uitlokken. Het delen van informatie, maar ook de mogelijkheid om zelf met een kritische noot te kijken naar alle hypes, je eigen visie en het eten op je bord.

Deel drie gaat echt specifiek over diëten, ik heb dit doorgelezen maar hier heb ik niets mee gedaan. Ik kan me echter wel voorstellen dat dit voor veel mensen een nuttige toevoeging is in het boek en ik zie dit dan ook als heel rieële informatie.

In het vierde deel van het boek hebben ze het over een stappenplan om gezond te eten. Heel handig. Alle opgedane kennis kan je direct toepassen, je kan het bijhouden, controleren en er op terugkijken.

Om meer informatie te willen hebben over een gezond voedingspatroon vind ik dit boek geschikt, het bied voor de basis veel informatie. De hypes vond ik vooral interessant om te lezen, veel heb je er voorbij horen komen. De gedachte erachter is voor mij niet altijd duidelijk en soms volg je toch een hype terwijl je er zelf niet altijd bewust van bent. In ieder geval niet altijd bewust voor kiest. Het boek leest makkelijk door, er is niet veel kennis van voeding nodig om alles te kunnen begrijpen. Ik had het boek zo uit en ben tot het eind geboeid gebleven. Een aanrader voor als je extra informatie wilt voor een gezond eetpatroon.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 31-05-2019 om 06:52.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.