<< Terug

Restaurant De Zeemeeuw, Stellendam

/storage/photos/2018/voorgerecht de zeemeeuw300.jpg

Onverwachts een restaurant in stappen. Met een gluten- en lactoseintolerantie doe ik dit liever niet. Maar bij het maken van de reservering geven ze aan dat ze rekening houden met mijn intoleranties, dat klinkt positief.

We stappen het restaurant binnen en komen in een bedrijfspand terecht, dit is even slikken. Hoe zal het restaurant eruit zien. Als we boven komen, komen we in een knus, niet te groot restaurant terecht. Het ziet er netjes en verzorgd uit en we worden snel geholpen door de bediening.

Op het moment dat de menu kaarten worden uitgedeeld vraag ik naar een allergenenkaart. Op dat moment komt er iemand anders aan de tafel staan die op een niet al te vriendelijke toon aangeeft dat er geen allergenenkaart is. Dit zou zijn doorgegeven. Alle producten zijn naturel van origine, de kok houdt er rekening mee en alle sausjes worden weggelaten. Om heel eerlijk te zijn klinkt dit niet veel belovend. Eten wat saai en naturel is, zonder sauzen of iets anders. Ik heb op dit moment geen vertrouwen.

Ik besluit een lactasepil en een glutenenzym in te nemen. Ik heb geen zin in buikpijn en ik merk dat het van belang is om vertrouwen te hebben in de kok. De pillen neem ik alleen in geval van nood in. Het liefst hou ik gewoon rekening met lactose en gluten, dat is veel beter dan het innemen van een pil.

Tijdens het aperitief krijgen we tonijn met ketjapsaus. De bediende geeft aan dat ze gaat navragen of het echt ketjapsaus is, want als het zo is zitten er gluten is en mag ik het niet eten. Dit zorgt voor een beter vertrouwen. De serveerster heeft kennis van haar producten en de kok heeft dit ook. Het zou fijn zijn als ze dit vertrouwen via de telefoon en tijdens de eerste kennismaking hadden laten blijken. Dan was het bestellen van het eten een stuk makkelijker geweest en had ik mij in het begin niet zo onzeker gevoeld.

Als voorgerecht eet ik de sashimi, zonder saus, allemaal naturel. Dit is netjes. De smaken zijn goed en zonder toevoegingen is dit gerecht goed te eten.

Als hoofdgerecht heb ik de sliptong met garnalen. Ook hier houden ze rekening met de saus en kruiden, fijn dat ze dit aangeven. Ik ben geen grote visfanaat, maar de vis die ik hier gegeten heb was heerlijk van smaak. Zo heb ik vis nog nooit eerder gegeten. 

Bij de vraag voor een toetje wordt er door de serveerster aangegeven dat er sorbetijs is wat ik kan eten. Een bolletje sorbetijs als afsluiter. Lekker! 

Als conclusie kunnen we trekken dat ik in het begin niet op mijn gemak zat. Het vertrouwen was er niet en werd in het begin ook niet verbeterd. Later op de avond bleek er wel voldoende kennis aanwezig te zijn en was alles mogelijk. Jammer dat het restaurant dit niet in het begin heeft aangegeven. Het is dat we met een groep waren, maar als we samen in het restaurant waren was ik weg gegaan. Gelukkig maakte de serveerster het later op de avond goed. Maar de eerste indruk is toch altijd het belangrijkst.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-11-2018 om 12:00.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.