<< Terug

‘Pittige’ groente ratatouille

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Diner/groenteratatouille600.jpg

Een groente ratatouille is makkelijk om te maken, hij maakt indruk op tafel. Maar is ook handig om de restjes in de koelkast op te maken. Het is een pittige ratatouille, voeg de pepers naar eigen smaak toe. Wij hebben 3 fijn gemalen chilivlokken toegevoegd, waardoor hij niet extreem pittig was. Pittig eten en het FODMAP dieet is vaak niet de beste combinatie, weeg dus voor jezelf af hoeveel je in het gerecht doet. Het recept is trouwens ook lekker zonder de pepers.

Ingrediënten:

  • het groen van een bosui
  • 1 aubergine
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 3 tomaten
  • 10 cm courgette
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel suiker.

Kruiden:

  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • pepers of chilivlokken naar eigen smaak
  • een snufje zout en peper.

Bereiden:

  1. Snij alle groente in blokjes,
  2. Maal de pepervlokken fijn of snij de pepers (haal hier de zaadlijsters uit).
  3. Doe de olijolie in de pan en bak de groente.
  4. Voeg als de groente beetgaar is de pepers toe.
  5. Voeg hierna de tomatenpuree, de witte wijnazijn, de suiker en paprikapoeder toe.
  6. Proef het gerecht of er naar jou smaak nog meer in moet.
  7. Voeg als laatst een snufje zout en peper toe.
  8. Lekker genieten!

De aubergine staat binnen de groen polyolen op de groene lijst. 1 eetlepel tomatenpuree is toegestaan binnen de groep fructose. De tomatenpuree staat vermeld op de oranje lijst. 70 gram courgette is toegestaan en staat op de oranje lijst binnen de fructanen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 24-06-2019 om 06:40.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.