<< Terug

Hartige taart met zalm voor 1 persoon

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Hartige_taart_zalm.JPG

De hartige taart heeft voorbereiding nodig, maar het is een genot voor de lunch. Maak hem de dag van tevoren en eet hem de volgende dag (opgewarmd) voor lunch. Het is makkelijk mee te nemen en makkelijk een dag van tevoren mee te nemen. Een ideaal mealprep recept.

Ingrediënten:

  • 1 plakje zalm (controleer de ingrediënten)
  • 2 plakken bladerdeeg (glutenvrij)
  • Een handje spinazie
  • Het groen van een bosui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kookroom (lactosevrij)
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Bereiden:

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer om te laten ontdooien, dit duurt ongeveer 1 uur.
  2. Voor verwarm de oven op 200 graden.
  3. Als het bladerdeeg ligt te ontdooien kunnen de zalm en de bosui alvast in stukjes worden gesneden.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg dit in een schaaltje (ovenbestendig)
  5. Prik in het bladerdeeg gaatjes met een vork.
  6. Doe de bosui, de spinazie, de zalm, de room en de zout en peper bij elkaar en roer dit door elkaar.
  7. Giet dit daarna over het bladerdeeg en zet het voor 15 a 20 minuten in de oven.

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:39.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.