<< Terug

Polentataart

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Bakken/polentataart.jpg

Een taart van polenta. Ik vond het een gekke combinatie. Ik ben sowieso niet zo'n heel grote fan van polenta, maar na een tijdje de polenta te hebben vermeden probeer ik het nu wel weer vaker te gebruiken. Dan is er natuurlijk geen betere start dan met een taart! De taart heeft een korrel als je hem eet, dit komt door de polenta. Maar verder komen de smaken zo goed uit en is de taart zo fris dat het al mijn negatieve polenta-ervaringen naar de achtergrond drukte. Misschien dat ik in de toekomst toch iets meer met polenta moet gaan doen. Ik heb dit taartje gebakken in een kleine springvorm van 16cm.

Ingrediënten:

  • 60 ml olijfolie
  • 70 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 40 gram amandelmeel
  • schil van 1 mandarijn
  • sap van 1 mandarijn (dezelfde als van de schil)
  • 1/2 takje rozemarijn
  • een mespuntje bakpoeder
  • 100 gram polenta

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de olijolie en het ei in een mengkom en meng dit door elkaar.
  3. Rasp de schil van de mandarijn en voeg deze toe aan de mengkom.
  4. Voeg de mandarijnsap toe.
  5. Snij de rozemanrijn klein en voeg deze ook toe aan de taart.
  6. Voeg nu de poedersuiker, de amandelmeel, de polenta en de bakpoeder toe.
  7. Meng alles goed door elkaar en giet het in een ingevette vorm.
  8. Bak de taart in 30 minuten gaar op 180 graden en smullen maar!


Amandelmeel staat binnen het FODMAP op de oranje lijst, 35 gram is toegestaan. In het recept gaat 40 gram, als je niet de hele taart op eet is dit binnen de marges. Polenta valt onder de groene lijst en is toegestaan, net als de mandarijnen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-04-2019 om 06:08.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.