<< Terug

Basisrecept kruidnoten

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Kruidnoten.JPG

De kruidnoten verschijnen ieder jaar weer eerder in de winkel en lonken ook ieder jaar weer eerder. Behalve in de speciale glutenvrije winkels is het helaas nog niet gelukt om gluten en lactosevrije kruidnoten te vinden. Na veel nadenken bedacht ik een makkelijke oplossing. Zelf bakken! Het is een makkelijk recept en kost weinig tijd, maar je krijgt er wel heerlijke kruidnoten voor terug.
 

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrij meel
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 100 gram plantaardige boter

Bereiden:

  1. Smelt de boter langzaam in een pannetje.
  2. Voeg alle “droge” ingrediënten bij elkaar en zorg dat alle klontjes eruit zijn.
  3. Voeg de boter toe en roer tot het een plakkerige massa wordt.
  4. Plaats de massa op een schoon werkblad en kneed het tot het een mooi elastisch geheel is.
  5. Maak van het deeg een worst en laat dit 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  6. Verwarm ondertussen de voor oven op 180 graden.
  7. Als je de deeg uit de koelkast haalt is het hard, breek een stukje af, kneed dit en het wordt weer zacht.
  8. Maak kleine bolletjes en druk ze plat voor je ze op het ovenrek plaatst.
  9. Als de oven is voorverwarmd plaats je de kruidnoten in de oven voor 15 minuten op 180 graden.
  10. Geniet ervan!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 09-11-2018 om 13:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.