<< Terug

Mediteraanse varkenshaas spiesjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Barbeque/mediteraansevarkenshaasspiesjes600.jpg

Spiesjes, spiesjes, spiesjes kan jij er ook geen genoeg van krijgen op de barbecue? En het leuke is dat je er eindeloos mee kan varieren.

Ingrediënten:

  • een halve varkenshaas
  • 6 satestokjes
  • 1 takje oregano
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel knoflookolie.

Bereiden:

  1. Het is het lekkerst als de marinade een aantal uur in het vlees kan trekken.
  2. Om ervoor te zorgen dat de satestokjes niet aanbranden op de barbeque is het handig om de stokjes een aantal uur van teovren te laten weken in een schaaltje.
  3. Snij de varkenshaas in slierten.
  4. Doe deze slierten op de satestokjes in golven.
  5. Doe het mosterdzaad in een vijzel of een schaaltje waarin je het kan vermalen.
  6. Doe hier de komijnpoeder en paprikapoeder bij.
  7. Snij de tijm en oregano fijn (als je verse gebruikt).
  8. Doe deze erbij in de vijzel samen met de knoflookolie.
  9. Meng de kruiden goed door elkaar.
  10. Veeg het kruidenmengsel op het vlees met een keukenkwast.
  11. Laat dit zo lang mogelijk intrekken.
  12. Leg de stokjes op de barbecue, je kan ze omdraaien als het vlees los laat van de barbeque.
  13. Zjn ze gaar? Genieten maar!

Te veel vlees eten tijdens een barbeque kan een grote belasting zijn voor je darmen. Probeer hier rekening mee te houden. Dit recept is voor ongeveer 6 stokjes.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-07-2019 om 06:23.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.