<< Terug

Bosuiensoep

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Soep/bosuiensoep600.jpg

Een mooie heldergroene soep. Lekker genieten van een frisse smaak. Een recept waarvan ik dacht dat het een heel sterke soep zou worden is uitgekomen als een heel lekkere zachte soep. In de soep zit een beetje lactosevrije slagroom, ik kan hier tegen. Mocht je hier over twijfelen zou ik nog een kleine aardappel toevoegen en dan is de soep iets donkerder van kleur.

Ingrediënten:

  • 2 grote bosuien of 4 kleinere
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 500 ml kippenbouillon (knorr kippenbouillon FODMAP)
  • 2 grote kruimelige aardappelen
  • grote scheut slagroom
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • peper.

Bereiden:

  1. Zet de bouillon klaar in een litermaat.
  2. Snij het groen van de bosui.
  3. Schil en snij de aardappelen in kleine stukjes.
  4. Doe in een pan de knoflookolie.
  5. Bak hier het groen van de bosui even in.
  6. Voeg de bouillon toe en en de aardappelen.
  7. Laat dit een tijdje doorkoken tot de aardappelen gaar zijn.
  8. Voeg de nootmuskaat toe en een beetje peper.
  9. Meng alles door elkaar met een staafmixer of een blender.
  10. Voeg als laatst een scheut slagroom toe.

 

Het groen van een bosui valt onder de groene lijst. Nootmuskaat is 4 gram van toegestaan, hier blijf je onder. Ook is het recept voor 2 volle kommen dus eet je de helft van de nootmuskaat die je toevoegd.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-08-2019 om 06:00.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.