<< Terug

Mediteraans brood

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/mediteraansbrood600.jpg

De smaak van heerlijk gedroogde tomaten, de geur van de italiaanse kruiden. Waag je je al in de mediteraanse zon? De smaakexplosie die vrij komt bij iedere hap. En een klein beetje boter (plantaardig) is eigenlijk al genoeg beleg. Dit brood veroorzaakt dit allemaal. Een echte smaak explosie, veel beleg is niet nodig omdat de smaak al zo rijk is. Ik kan geen reden bedenken waarom je dit brood niet zou moeten bakken.

Ingrediënten:

  • 150 gram broodmix van Schar
  • 35 gram maiszetmeel
  • 50 gram maismeel
  • 300 ml melk (lactosevrij)
  • 6 gram gist
  • 10 gram fyberhusk
  • 10 gram pofiber
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden voor het brood
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden voor over de tomaten en paprika
  • 10 cherry tomaten
  • 1/2 paprika
  • het groen van een bosui
  • bieslook
  • 5 olijven.

Bereiden:

  1. Begin met het bereiden van het deeg, het deeg moet 2 uur rijzen en later nog een half uur rusten, dus dit kost tijd.
  2. Meng de broodmix, de maiszetmeel en de maismeel goed door elkaar.
  3. Voeg hier de fyberhusk en pofiber aan toe, meng dit luchtig door elkaar.
  4. Voeg hier de zout en de Italiaanse kruiden aan toe.
  5. Meet de melk af en roer hier de gist doorheen.
  6. Giet dit als laatste bij het deegmengsel.
  7. Roer dit door elkaar tot het zwaar wordt om te roeren.
  8. Laat het mengsel nu minimaal 2 uur rijzen op een warme plek in huis.
  9. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
  10. Snij de tomaten en de paprika fijn en verdeel deze over een bakplaat.
  11. Strooi hier 1 eetlepel Italiaanse kruiden overheen.
  12. Zet de tomaten en de paprika in de oven voor ongeveer een half uurtje.
  13. Snij ondertussen de olijven, het groen van een bosui en de bieslook zodat alles klaar is om het door het deeg te kneden.
  14. Haal de deeg na 2 uur uit de kom.
  15. Leg het deeg op een bestrooid aanrechtblad.
  16. Vouw het deeg een beeetje uit en leg hier de tomaten, paprika, olijven en de bieslook op.
  17. Meng nu het deeg tot dit allemaal goed verdeeld is door het deeg.
  18. Maak van het deeg een grote bol en laat dit op de bakplaat nog een half uur rusten.
  19. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
  20. Leg het deeg na het half uur rusten in de oven voor 40 minuten.
  21. Laat de oven afkoelen met het brood erin.
  22. Haal het brood uit de oven als de oven is afgekoeld.
  23. En nu even laten afkoelen en genieten maar!

 

Schar brooddeeg staat niet op de officiele FODMAP-lijst. Ik heb hier zelf geen last van dus gebruik ik dit deeg graag. Maismeel is onder de toegestane hoeveelheid. Let er op dat je gebruik maakt van een rode paprika, dit staat op de groene FODMAP-lijst.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 02-08-2019 om 06:24.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.