<< Terug

Sajoer boontjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Algemeen/sajoerboontjes600.jpg

Gerechten die je keuken vol geur brengen, waarbij er van alles pruttelt in de pan en je al kan genieten door naar het gerecht te kijken. Dit recept is hier een mooi voorbeeld van. De smaak komt al snel vrij en je wordt tijdens het bereiden alleen maar enthousiaster en enthousiaster. Tijdens het eten komen alle smaken tot hun recht en is het een grote smaakexplosie. Hou je niet zo van boontjes? Dan is dit een recept waarna je zeker vaker boontjes gaat eten. Hou je wel van boontjes en wil je wel eens wat anders, dan zal ik dit recept ook zeker aanraden. Het recept is voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 150 gram boontjes
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 100 ml bouillon (Knorr kippenbouillon)
  • het groen van een bosui
  • 1 tomaat
  • 2 cherry tomaten
  • knoflookolie
  • 2 eetlepels ketjap (glutenvrij).

Kruiden:

  • 1/2 theelepel citroengras
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel laos.

 

Bereiden:

  1. Dop de boontjes en snij ze door midden.
  2. Giet de boontjes af als ze gaar zijn.
  3. Snij alvast alle groente zodat dit klaar staat voor gebruik.
  4. Zet de kruiden alvast klaar.
  5. Doe de knoflookolie in de koekenpan.
  6. Bak het groen van de bosui en doe hier de tomaten bij.
  7. Voeg hier de boontjes aan toe en bak dit even goed door.
  8. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en roer dit goed door elkaar.
  9. Voeg hier de kethap en de kruiden aan toe.
  10. Laat dit op een laag vuur sudderen tot de saus gaat indikken.
  11. Is de saus klaar? Genieten maar!

75 gram sperziebonen valt onder de groene FODMAP-lijst. 40 gram kokosmelk staat op de groene lijst binnen het FODMAP-dieet. Zowel de boontjes als de kokosmelk bevatten sorbitol. Ben je gevoelig voor sorbitol is het misschien verstandig om minder kokosmelk te gebruiken. Door de kippenbouillon is het recept niet vegetarisch, als je een groentebouillon gebruikt is het recept wel vegetarisch. Ik heb hier alleen nog geen geschikte FODMAP-versie van gevonden. Als je gevoelig bent voor pittig eten is het misschien verstandig om de chilivlokken uit het recept te laten.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-08-2019 om 06:31.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.