<< Terug

Goed gevulde kippensoep

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Soep/goedgevuldekippensoep600.jpg

Soep vind ik een heerlijk recept om te maken, ik pak de grote pan erbij,  kijk wat ik over heb in de koelkast en combineer zoveel mogelijk smaken en groente. Alles wat over is na het weekend gaat in bakjes in de vriezer zodat ik altijd een voorraad heb, voor bijvoorbeeld de lunch. Een goede kippensoep die altijd gegeten kon worden had ik nog niet echt gevonden, maar na wat experimenten en het verdiepen in recepten heb ik uiteindelijk dit recept gevonden. Ik ben weer fan, zeker omdat er een onverwachte twist in het recept zit, wat voor een heerlijke smaakt zorgt. Ik hoop dat je net zo kan genieten van het recept als dat ik heb gedaan en dat je hem lekker vaak mag maken!

Ingrediënten:

  • het groen van 2 bosui
  • 100 gram worteltjes
  • 100 gram spinazie
  • 3 aardappelen
  • 5 kleine kippenpoten
  • 2 liter water
  • 1 1/2 bouillon blokje (Knorr kippenbouillon)
  • een scheutje olie.

Kruiden:

  • 1 theelepel kurkuma
  • tijm
  • peterselie
  • bieslook
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Snij alvast het groen van de bosui, meet het water af en zorg voor de bouillon blokjes.
  2. Die een scheutje olie in de pan en bak alvast het groen van de bosui.
  3. Voeg hierna het water en de bouillonblokjes toe  met de tijm en de kurkuma.
  4. Roer dit een aantal keer goed door zodat het bouillonblokje zich gaat mengen met het water.
  5. Doe de kippenpoten in het water en laat de soep nu zeker een uur zachtjes pruttelen.
  6. Haal de kippenpoten na een uur uit de soep en laat deze afkoelen.
  7. Haal het vlees van de kippenpoten, dit moet heel gemakkelijk gaan en doe het vlees weer in de soep.
  8. Voe nu ook de wortelen en de aardappelen toe.
  9. Laat dit nog een half uurtje pruttelen zodat alles gaar is.
  10. Voeg ongeveer 15 minuten voor het opdienen de spinazie toe aan die soep en de bieslook en de peterselie.
  11. Proef voor het opdienen of de soep naar smaak is en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  12. Geniet van de soep!

Controleer altijd de bouillon op verborgen FODMAP's, producten veranderen hun product nog wel eens dus het kan zijn dat de informatie achterhaald is.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 17-09-2019 om 06:44.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.