<< Terug

Gnocchi uit de oven

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Diner/gnocchiovenschotel600.jpg

Gnocchi zelf maken vind ik altijd iets therapeutisch hebben, je kneed de balletjes en vormt ze in de vorm die jij graag wilt, wil je grote gnocchi is er niemand die zegt dat dat niet mag, wil je juist kleine kan je mooie kleine bolletjes maken. In de gerecht zitten 156 gnocchi balletjes. Na het eten hebben we ook nog een aantal bakjes kunnen invriezen dus ik denk dat dit gerecht makkelijk met vier personen kan worden gegeten. Het recept voor de gnocchi is hier terug te vinden.

Ingrediënten:

  • gnocchi
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1/2 paprika (rood)
  • 75 gram oesterzwammen
  • het groen van 2 bosuien
  • 6 cherry tomaten

Kruiden:

  • paprikapoeder in ieder geval 2 theelepels
  • zout en peper
  • bieslook
  • peterselie
  • italiaanse kruiden ongeveer 2 theelepels
  • knoflookolie

Saus:

  • 4 tomaten
  • 1/2 pakje soyaroom
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper
  • minimaal 2 theelepels paprikapoeder
  • basilicum
  • knoflookolie.

 

Bereiden:

  1. Begin met het maken van de gnocchi, dit vraagt best wat tijd.
  2. Hierna gaan we de saus maken.
  3. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  4. Snij de tomaten in vieren.
  5. Doe deze met de andere ingrediënten in de blender.
  6. Meng alles goed door elkaar.
  7. Proef tussendoor en voeg nog smaken toe als dit nodig is.
  8. Snij nu de groente voor bij de gnocchi.
  9. Doe een flinke scheut knoflookolie in de pan.
  10. Begin met het bakken van de bosui.
  11. Voeg vrij snel de aubergine, courgette en paprika toe.
  12. Bak dit goed door en voeg alvast de helft van de kruiden toe.
  13. Scheur de oesterzwammen en voeg deze toe aan de groente.
  14. Voeg als laatste de cherrytomaten en de rest van de kruiden toe.
  15. Proef of alles op smaak is.
  16. Doe de gnocchi in een ovenschaal, met een klein beetje olijfolie.
  17. Roer hier voorzichtig de groente doorheen.
  18. Voeg als laatste de saus toe en roer deze voorzichtig door de gnocchi.
  19. Zet de gnocchi in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  20. Als de gnocchi klaar is kan je lekker genieten van een vegetarische ovenschotel.

75  gram aubergine is toegestaan, hier blijf je bij dit recept onder. Dit is hetzelde voor de courgette. Ben je gevoelig voor pittig eten, neem dan niet te veel paprikapoeder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-10-2019 om 06:49.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.