<< Terug

Shephard pie

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/shephardpie600.jpg

Een heerlijke warme ovenschaal met lekkere warme smaken. Een ideaal recept voor als het weer kouder wordt. De "pie" is makkelijk voor te breiden dus kan ook de volgende dag worden gegeten als je dan niet veel tijd hebt om te koken.

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt
  • 70 gram mais
  • 2 scheppen champignons uit blik
  • 1/2 paprika (rood)
  • 8 kleine worteltjes
  • het groen van een bosui
  • 100 ml kippenbouillon (Knorr)

Kruiden:

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • bieslook
  • peterselie
  • peper en zout.

Aardappelkorst:

  • ongeveer 800 gram aardappelen
  • 20 gram boter
  • lactosevrije of plantaardige melk, net zoveel tot het romig is
  • zout en peper
  • bieslook.

Bereiden:

  1. Begin met het schillen van de aardappelen.
  2. Kook deze totdat ze gaar zijn.
  3. Snij ondertussen de groente en zet de kruiden klaar.
  4. Verwarm de oven op 200 graden.
  5. Doe het gehakt in de pan en als dit gaar is kan de bosui erbij.
  6. Veg hierna de wortelen en paprika toe.
  7. Voeg alvast zout, peper en paprikapoeder toe.
  8. Voeg als laatst de mais en de champignons toe.
  9. Voeg de bouillon toe en laat het een paar minuten doorkoken.
  10. Zet de pit laag.
  11. Ondertussen zullen de aardappelen waarschijnlijk gaar zijn.
  12. Giet de aardappelen af en stamp deze tot er geen grove stukken meer zijn.
  13. Smelt de boter er doorheen.
  14. Blijf roeren en voeg de melk toe tot het een romige massa is.
  15. Voeg nu de bieslook, zout en peper naar smaak toe.
  16. Vul de ovenschaal met het gehakt en de groente.
  17. Doe hier de aardappelen bovenop, dit wordt de korst.
  18. Verdeel de aardappelen over de schaal.
  19. Zet de schaal voor 30 minuten in de oven.

Binnen het FODMAP-dieet is 90 gram mais toegestaan, hier blijf je onder. Van orgine zitten er doperwten in het recept, maar deze al snel op de rode lijst komen heb ik ervoor gekozen om dit weg te laten in het recept. Mocht je plantaardge melk gebruiken, controleer of deze geschikt is. Als je gevoelig bent voor pittig eten is het verstandig om minder paprikapoeder toe te voegen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-11-2019 om 06:33.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.