<< Terug

Kaneelswirl

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/kaneelswirl.jpg

De geur van deze vlechten vind ik echt bij de herfst en bij sinterklaas horen. Je snoept ze lekker weg en door de kaneel is het ook echt een snoepje om te eten. Oorspronkelijk wilde ik suikerbrood gaan maken, maar aangezien ik niet alle ingrediënten in huis had besloot ik het helemaal anders te doen. En daar heb ik zeker geen spijt van. Op het moment dat ze de oven in gaan vult de kamer zich met heerlijke geuren. De smaak bij iedere hap is weer een explosie. Ik word gewoon weer blij als ik er aan denk. Misschien dat ik na het uittypen van dit recept toch maar de broodbakmachine ga pakken en een nieuwe lading ga maken. Dit recept is trouwen gemaakt met de witbrood mix van de Lild en ik heb het laten rijzen in het broodbakmachine. Heb je geen broodbakmachine dan kan je de verpakking volgen en kan je na het rijzen van het deeg aansluiten bij het recept.

Ingrediënten:

  • 1/2 witbrood mix van de Lild met een beetje water en olie
  • 3 theelepels kristalsuiker
  • 3 theelepels rietsuiker
  • 3 theelepels kaneel.

Bereiden:

  1. Ik heb de broodmix bereid in het broodbakmachine, doe je dit niet volg dan de beschrijving achterop de verpakking.
  2. Haal het deeg uit het broodbakmachine als deze klaar is.
  3. Zorg ervoor dat er een beetje bloem (glutenvrij) op je werkblad ligt zodat het deeg niet overal aan plakt.
  4. Kneed het deeg tot het een geheel is.
  5. Druk het deeg nu een beetje plat met je vuisten en voeg 1 eetlepel kristalsuiker, rietsuiker en kaneel toe.
  6. Vouw het deeg samen en kneed het deeg tot je ziet dat de suiker en kaneel zich door het deeg verspreid.
  7. Druk het deeg weer een beetje plat met je vuisten en voeg nog een eetlepel kristalsuiker,rietsuiker en kaneel toe.
  8. Vouw het deeg weer en kneed totdat je ziet dat alles zich goed mengt door het deeg.
  9. Herhaal de stappen dan voor de derde keer.
  10. Verdeel het deeg nu in 6 gelijke bollen.
  11. Maak van deze bollen slangetjes.
  12. Leg dit in een u-vorm zodat je ze kan omslaan.
  13. Plak de uiteinde van de u-vorm aan elkaar en vouw deze naar onderen zodat ze in de oven niet los schieten.
  14. Herhaal dit tot alle "swirls" klaar zijn.
  15. Laat dit nog een 30-45 minuten rusten voordat ze de oven in gaan.
  16. Verwarm de oven alvast op 180 graden.
  17. Zet alle kaneel swirls in de oven voor 40 minuten.
  18. Heb je al genoten van alle geuren?
  19. Nu genieten van de heerlijke smaken!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 12-11-2019 om 06:47.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.