<< Terug

Kruidnoten cake

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Bakken/kruidnotencake600.jpg

Kruidnoten en cake, kan je een betere combinatie bedenken? Dit is een ideaal recept voor Sinterkaas avond en iedereen kan genieten van een lekker stukje cake en van kruidnoten. De ideale mix dus. De kruidnoten in de cake zijn gemaakt volgens een eerder gepubliceerd recept, klik hier voor het recept van de kruidnoten. Ongeveer een derde van het deeg gebruik je voor kruidnoten in de cake. De helft van het deeg dat over blijft gebruik je als kruimel in de cake en wat over is zou ik lekker extra kruidnoten van bakken om naast de cake op te snoepen.

Ingrediënten:

  • Kruidnoten en kruidnotendeeg, klik hier voor het recept en de hoeveelheden.

Cake:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 35 gram suiker
  • 125 gram plantaardige of lactosevrije boter
  • 125 ml melk, plantaardig of lactosevrij.
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 4 eieren.

Bereiden:

  1. Begin met het maken van de kruidnoten en bak deze af volgens de beschrijving. Ik vind het zelf lekker om kleine kruidnoten in de cake te hebben.
  2. Verwarm de oven na de kruidnoten op 180 graden.
  3. Zorg voor een mengkom en een aparte kom om de eieren te splitsen.
  4. Smelt de boter rustig in een steelpannetje.
  5. Splits de eieren, het eigeel kan in de mengkon, het eiwit klop je op tot het luchtig is.
  6. Doe de droge ingrediënten bij elkaar en meng dit goed.
  7. Voeg hierna de melk,boter en de eieren aan toe.
  8. Meng dit goed door elkaar zodat het een geheel wordt.
  9. Voeg nu een eetlepel koek en speculaaskruiden toe.
  10. Voeg alvast de kruidnotenkruim toe en de afgekoelde kruidnoten.
  11. Meng dit goed en rustig door elkaar.
  12. Vet de cakevorm goed in, zodat de cake niet blijft plakken.
  13. Zet de cake voor 50-60 minuten in de oven op 180 graden.
  14. Laat de cake afkoelen na de baktijd en haal hem daarna uit de vorm.

 

Koek en speculaaskruiden (Verstegen) kunnen worden gebruikt, kijk voor de ingrediëntenlijst bij de pepernoten. Let erop, suiker mag vanuit het FODMAP-dieet, maar te veel suiker is nooit goed. Controleer de ingrediënten van je zelfrijzend bakmeel.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 03-12-2019 om 06:01.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.