<< Terug

Foe Yong Hai

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2020/Diner/foeyonghai.jpg

Foe yong hai is een recept dat iedereen wel kent van de chinees. Maar het is ook gewoon makkelijk thuis te maken. Het bestaat uit een aantal elementen die je met elkaar gaat combineren. Dit zijn de zoet zure saus, het ei met de groente en de rijst. Voor de saus heb ik ervoor gekozen zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke producten waardoor de saus er misschien iets anders en minder glad uit ziet. Voor het ei kan je kiezen voor verschillende opties, de een vindt het fijner met een omelet en de ander vind roerei fijner. Ik heb gekozen voor het roerei zodat het beter mengt bij de rijst. De saus kan je trouwens al van tevoren maken zodat je je tijdens het koken alleen nog maar hoeft te richten op het opwarmen, de rijst en het ei.

Ingrediënten:

  • ongeveer 180-200 gram rijst.

zout zure saus:

  • knoflookolie
  • bakboter, lactosevrij of plantaardig
  • 3 tomaten
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 ml water.

het ei:

  • 3 eieren
  • flinke lepel champignons uit blik
  • 1 wortel
  • 2 keer het groen van een bosui
  • 75 gram tauge
  • 70 gram bamboe
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Begin met het maken van de saus, deze kan een tijdje opstaan waardoor je hierbij niet op de tijd hoeft te letten.
  2. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  3. Doe de knoflookolie en de bakboter in de pan.
  4. Doe hier de tomaten bij en roer dit goed door.
  5. Voeg hier de tomatenpuree bij en zorg ervoor dat dit zich goed verspreid.
  6. Voeg als laatst de wijnazijn toe (proef van tevoren en tussendoor, als de tomaten een beetje zuur zijn kan 2 eetlepels te veel zijn) en het water toe.
  7. Laat de saus nu op een zacht vuurtje pruttelen.
  8. Zet nu de rijst op volgens de verpakking.
  9. Snij de bosui en de wortel voor het ei-mengsel.
  10. Snij de wortel in reepjes.
  11. Breek de eieren in een schaaltje en mix deze alvast door elkaar.
  12. Doe een beetje olie in de pan en bak de groente alvast.
  13. Doe hierna de ei erbij.
  14. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  15. Als je een omelet wil maken, zorg er dan voor dat alles is verdeeld en dat het goed kan bakken.
  16. Blijf het door elkaar roeren als je er een roerei van wilt maken.
  17. Als het ei klaar is kan je opscheppen.
  18. Begin met de rijst, daarna het ei en daarna de saus.
  19. Eetsmakkelijk!

Controleer altijd de ingrediënten van de tomatenpuree. 75 gram tauge is toegestaan, als je het recept met z'n tweetjes eet, wat de bedoeling is. Blijf je hier onder. 84 gram bamboe is toegestaan, hier blijf je onder.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-03-2020 om 06:23.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.