<< Terug

Glasnoedelsalade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/glasnoedelsalade.jpg

Heerlijke frisse salade met een aziatisch tintje. Bij een rijsttafel is dit een frisse afwisselen, maar ook bij iedere andere maaltijd kan het gegeten worden. Heb je na de maaltijd nog een beetje over? Neem de salade dan mee voor de lunch, kan je dan weer verder genieten.

Ingrediënten:

  • 2 handjes of nestjes glasnoedels.
  • 1 wortel (groot)
  • 1/4 komkommer
  • een half bakje taugé
  • 2 theelepels sesamzaad
  • het groen van een bosui.

Voor de dressing:

  • Olijfolie
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel sesamolie.

Bereiden:

  1. Begin met het spoelen en weken van de rijstnoedels.
  2. Snij ondertussen de grote fijn. De wortel rasp ik vaak in sliertjes of snij blokjes, de komkommer in reepjes.
  3. Maak de dressing in een apart bakje zodat deze later over de salade kan.
  4. Laat de rijstnoedels even afkoelen.
  5. Voeg de groente toe en de sesamzaadjes.
  6. Voeg als laatst de dressing en de bosui toe.
  7. Meng alles goed, maar voorzicht, door elkaar.
  8. Genieten maar!

Je blijft met alles binnen de juiste hoeveelheden, blijf wel altijd de ingrediënten controleren.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-05-2020 om 06:25.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.