<< Terug

Kabeljauwfilet met tomaten spinazie "salsa"

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/kabeljauwtomaatspinazie.jpg

Regelmatig vis eten is goed voor je. Dat hoor je geregeld. Vis eten gaat een stuk beter dan een aantal jaar geleden, maar vaak is het toch nog niet mijn lievelingskostje. Iedere keer als ik vis bereid probeer ik er dan ook iets bijzonders van te maken, met smaak combinaties waarvan ik weet dat ik die wel lekker vind. Zo is ook deze versie van de kabeljauwfilet ontstaan. Ik heb er echt van genoten en ik hoop dat jij er ook lekker van kan genieten.

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwfilets
  • 3 honingtomaten
  • 4 cherry tomaten
  • 1 roma tomaat
  • groen van een bosui
  • een handje spinazie
  • zout en peper voor over de vis.

Italiaanse kruiden:

Ik heb verse kruiden uit de tuin gebruikt, heb je dit niet kan je het ook vervangen door gedroogd kruiden. Gebruik dan ongeveer 1 theelepel, naar eigen smaak.

  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 4 blaadjes salie.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Doe een beetje olijfolie in de ovenschaal.
  3. Leg de kabeljauw in de ovenschaal en gebruik een beetje zout en peper.
  4. Zet de vis voor 20 minuten in de oven op het moment dat deze is voorverwarmd.
  5. Snij de tomaten en de bosui en zorg dat de kruiden en spinazie klaar liggen.
  6. De laatste 5 minuten leg je dit boven op de vis.
  7. Zet de vis terug in de oven voor de laatste 5 minuten.
  8. Ruik je de heerlijke geur van de kruiden al?
  9. Haal de vis uit de oven en lekker genieten!

 

Let op de kruiden, dit is wel binnen de juiste hoeveelheden. Voor de rest is alles low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 14-04-2020 om 06:52.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.