<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-08-2020 om 06:39.
Gazpacho
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
Gazpacho vind ik een verfrissend recept als het warm is buiten. Dan kan ik hier enorm van genieten tijdens de lunch of voor het avondeten.
Ingrediënten:
- 200 ml water
- 4 tomaten
- 1/2 rode paprika
- het groen van een bosui
- 1/2 komkommer
- scheutje yoghurt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookolie of olijfolie
- citroensap (naar smaak)
- peper.
Bereiden:
- Snij alle groente grof en doe ze in de blender.
- Doe hier het water, de yoghurt, de olie en de kruiden bij.
- Wacht nog even met de peper en het citroensap.
- Zet de blender alvast kort aan.
- Proef de gazpacho en voeg nu de peper en de citroensap toe. Vaak voeg ik een theelepel citroensap toe en een aantal snufjes peper.
- Blend de gazpacho nog een keer en hierna kan je er lekker van genieten.
Dit recept is low-FODMAP. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een rode paprika.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 05-08-2020 om 06:39.