<< Terug

Paksoi stamppot

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/paksoistamp.jpg

Het is weer herfst dus we gaan langzaam aan weer beginnen met de stamppotten. In het begin van de herfst kan ik hier vaak nog van genieten, maar langer het duurt hoe meer het mij vaak gaat tegen staan. Dit zijn vaak de momenten dat ik meer ga experimenteren. Soms komt er dan een niet te missen recept uit en die deel ik dan weer graag met jullie.

Ingrediënten:

  • ongeveer 1 kilo half kruimige aardappelen
  • het groen van 1 bosui
  • lactosevrije of plantaardige melk
  • 1 paksoi
  • 2 eetlepels ketjap (glutenvrij)
  • spekjes.

Bereiden:

  1. Begin met het schillen van de aardappelen en kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
  2. Snij ondertussen de paksoi en het groen van de bosui.
  3. Bak de spekjes en de bosui alvast gaar.
  4. Zet dit hierna op een laag vuur en voeg dan de ketjap toe.
  5. Giet de aardappelen af als deze gaar zijn en doe ze weer terug in de pan.
  6. Voeg een scheutje melk toe en stamp de aardappelen.
  7. Voeg iets meer melk toe als ze te kruimig blijven.
  8. Schep als laatste de spekjes, de paksoi en de ketjap door de stamppot.
  9. Genieten maar!

Controleer altijd alle ingrediënten, zowel van de spekjes als van de ketjap. "Normale" ketjap is low-FODMAP, maar ik gebruik altijd de glutenvrije variant. 75 gram paksoi is groen, voor dit recept is 115 gram gebruikt. Als je er met 2 personen van eet blijf je netjes onder de toegestane hoeveelheid.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-11-2020 om 06:59.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.