Tomaat pastinaak soep
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPHet wordt weer steeds kouder dus het is weer tijd voor soep. Lekker tussen de middag of in de avond. Soep kan eigenlijk altijd. En het fijne van soep is dat je er eindeloos mee kan varieren. Alle restjes kunnen worden gebruikt en voor je het weet heb je weer een heerlijke soep op tafel. Dit recept is hier een mooi voorbeeld van. Voor je het weet kan je genieten van deze heerlijke soep en krijg je weer extra vitamine binnen. Als ik de soep pureer met de staaf mixer maak ik de soep niet helemaal glad, hierdoor moet je nog een beetje kauwen wat beter is voor de spijsvertering. Dit recept is voor ongeveer 2 liter soep, dus je kan er een aantal keer van genieten.
Ingrediënten:
- 300 gram pastinaak, schoongemaakt blijft er 235 gram over
- 6 roma tomaten
- 1 theelepel tomatenpuree, ongeveer 35 gram
- scheut knoflookolie
- 2 groen van een bosui of 1 grote bosui
- 1 bouilloblokje (kip)
- 1,5 liter water
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- snuf peper.
Bereiden:
- Maak de pastinaak schoon en snij het in kleine blokjes.
- Snij vervolgens de tomaten ook in kleine blokjes.
- Snij het groen van de bosui en zorg dat de kruiden klaar staan.
- Doe een scheut knoflookolie in de pan.
- Doe de pastinaak in de pan en bak deze voor een paar minuten.
- Voeg de kruiden alvast toe.
- Voeg nu de bosui toe en verwarm deze ook.
- Voeg nu de tomaten toe en blijf even goed roeren zodat er niets aanbrand.
- Doe hier de tomatenpuree erbij, blijf nog steeds goed roeren.
- Voeg de bouillon en het water toe.
- Roer het nog een aantal keer goed door en laat het hierna koken.
- Controleer of de pastinaak zacht is en zet dan de pit uit.
- Laat de soep even afkoelen voor je hem pureert.
- Pureer de soep, maar pureer hem niet helemaal glas.
- Verwarm de soep weer voor je gaat eten.
- Genieten maar!
75 gram pastinaak is low-FODMAP. Dit zou inhouden dat je de soep kan verdelen over 3 porties en dan nog onder de hoeveelheid zit. Je kan er meer dan 3 porties uithalen. Controleer altijd de ingrediënten van de bouilloblokjes, deze veranderen regelmatig.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 24-11-2020 om 06:13.