<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 02-02-2021 om 06:21.
Love koekjes
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
Koekjes, daar kan je iedereen zijn hart toch mee omkopen? En als je dan nog iets extra's nodig hebt, koekjes met chocolade of frambozen moeten dan toch genoeg zijn? Ten slotte zeggen ze dat liefde door de maag gaat. Eigenlijk zou de liefde al genoeg moeten zijn en deze koekjes moeten de liefde alleen maar bijzonderder maken. Heel veel plezier met bakken en vooral met opeten. Van dit recept kan je ongeveer 25 koekjes bakken.
Ingrediënten koekjes:
- 150 gram plantaardige boter
- 50 gram kristalsuiker
- 250 gram glutenvrije bloem
- 1 zakje vanille suiker
- snufje zout.
Ingrediënten chocolade:
- 30 gram pure chocolade
- scheutje lactosevrije melk.
Ingrediënten frambozen frosting:
- 6 frambozen (mag diepvries zijn)
- 50 gram poedersuiker.
Bereiden:
- Ik begin altijd met het maken van de koekjes, laat die eerst goed afkoelen en ga dan aan de slag met de frosting. Je bent dan wel even bezig, maar hierdoor heb je minder kans op brekende koekjes.
- Smelt de boter.
- Meng alle andere producten voor de koekjes door elkaar en voeg de gesmolten boter toe.
- Laat het deeg minimaal een half uur afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast en breek kleine stukjes af.
- Kneed dit in je handen warm en rol dit uit tot ongeveer 0,5 cm.
- Steek hier het vormpje uit en leg ze op de bakplaat.
- Herhaal dit tot de bakplaat vol is, de koekjes rijzen niet heel hard in de oven dus ze kunnen redelijk dicht bij elkaar.
- Zet de koekjes voor 15-20 minuten in de oven en laat ze hierna afkoelen.
- Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat en daarna op een rek.
- Smelt de chocolade met de melk in een pannetje op een laag vuur.
- Roer dit goed om aanbranden in de pan te voorkomen.
- Doe de chocolade in een kleiner schaaltje zodat je ze beter kan dippen.
- Dip de koekjes in de chocolade voor deze te ver is afgekoeld ( ze zullen dan sneller breken).
- Zorg ervoor dat de frambozen zijn ontdooid als je voor bevroren frambozen hebt gekozen.
- Plet de frambozen in een zeefje en vang de sap op.
- Meng de sap met de poedersuiker en verdeel dit over de koekjes.
- Laat dit even opstijven en daarna kan je ook hier lekker van genieten.
- Verdeel de verschillende koekjes over een bord en genieten maar!
Je blijft met alle ingrediënten onder de hoeveelheden binnen het Low-FODMAP dieet. Het is alleen niet verstandig om in één keer alle koekjes op te eten. Hier kan je ook buikpijn klachten van krijgen.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 02-02-2021 om 06:21.