<< Terug

Zomerse maaltijd salade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/diner/maaltijdsaladecaeser.jpg

Deze salade is gebaseerd op het concept van de caesar salade. Omdat ik het recept wel low-FODMAP wilde houden voldoet hij haar niet helemaal aan, maar dat maakt de salade zeker niet minder lekker. Ik heb in het recept gekozen voor een 3 kleuren sla, omdat dit gezellig staat, maar ook omdat ik last krijg van mijn buik als ik te veel ijsbergsla eet. Je kan het recept wel met andere soorten sla maken, maar ik heb daarom voor deze versie gekozen. Het fijne is dat je de croutons kan maken van left over brood restjes. Ik had nog brood over van het broodbakken en dit gebruikt, maar je kan ook een glutenvrije boterham gebruiken. Blijf wel de tijd in de oven in de gaten houden. Het kan erg verschillen, de 10 minuten in het recept zijn een indicatie tijd.

Ingrediënten:

  • 3 kleuren salade, ongeveer 75 gram.
  • 1 kippendij
  • kruiden kippendij: zout, peper, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder.
  • 75 gram spekjes
  • brood voor de croutons (glutenvrij/low-FODMAP)
  • kruiden croutons: zout, Italiaanse kruiden, olijfolie.
  • 10 cm komkommer
  • 8 cherry tomaten
  • het groen van één bosui
  • 1 eetlepel zaden
  • 50 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel kaas (oud belegen of lactosevrij)
  • saus: 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel ahonrsiroop.
  • Bieslook en Peterselie
  • Kiemen.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snij het brood in stukjes en verdeel hier de olijfolie, zout en Italiaanse kruiden overheen.
  3. Zet de schaal met brood in de oven voor ongeveer 10 minuten, maar blijf dit controleren.
  4. Rooster de zaden en zet deze apart.
  5. Bak de oesterzwammen gaar en zet ze ook apart.
  6. Snij de kippendijfilet fijn en verdeel de kruiden hierover.
  7. Bak deze in een pan gaar, met boter (plantaardig) of olijfolie. Zet ze apart als ze gaar zijn.
  8. Bak hierna de spekjes gaar.
  9. Zet de spekjes apart als ze gaar zijn.
  10. Snij de sla, tomaten, komkommer en bosui fijn.
  11. Maak de saus voor de salade.
  12. Die de salade en rauwkost in de schaal.
  13. Verdeel de andere producten over de salade en giet dan de saus erover.
  14. Verdeel dit goed.
  15. Voeg hierna de kaas, kiemen en croutons toe.
  16. Voeg als laatst een paar takjes bieslook en peterselie toe.
  17. Nu lekker genieten van een lekkere salade!

Met alle hoeveelheden blijf je onder de maximum aantallen binnen het low-FODMAP dieet. Controleer wel altijd alle verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 01-06-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.