<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 11-12-2021 om 06:06.
Tomaat basilicum soep
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPDit recept is zo geschreven dat er kleine amuses van gemaakt kunnen worden. De soepen zijn smaakbommen, lekker als amuse maar te heftig om een hele kom van te eten. Ik hoop dat we een heerlijk kerstdiner kunnen vieren dit jaar met meerdere gasten, dit recept is voor ongeveer 4-6 amuses, heb je meer gasten kan je het makkelijker vermeerderen.
Ingrediënten:
- 5 roma tomaten
- 5 cherry tomaten
- groen van een bosui
- 2 theelepels tomatenpuree
- een klein scheutje lactosevrije room
- 1/3 blokje bouillon
- 1 topje oregano
- 1 steel rozemarijn
- 1 steel tijm
- 3 topjes basilicum
- snufje peper
- scheut olijfolie
- 300 ml water.
Bereiden:
- Snijd de groente zodat dit klaar staat, haal de kruiden van de steeltjes en snij dit alvast fijn.
- Doe een scheut olijolie in de pan en doe hier alvast het groen van de bosui bij.
- Bak dit alvast een beetje en voeg dat de tomaat toe. Blijf dit goed roeren zodat het niet aanbrand.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer dit goed door.
- Blus dit alvast af met een beetje water.
- Roer dit zodat de smaken goed mengen en schenk daarna de rest van het water in de pan, met het bouillon blokje.
- Voeg als laatst de kruiden toe en laat de soep een beetje afkoelen.
- Pureer de soep zodat het een geheel wordt.
- Als je dit hebt gedaan kan je een kleine scheut room toevoegen, roer dit goed door en de soep is klaar.
Controleer altijd de verpakte producten, veel kookroom is niet low-FODMAP, controleer dit altijd goed. Met alle andere producten blijf je onder de hoeveelheden binnen het FODMAP-dieet.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 11-12-2021 om 06:06.