<< Terug

3x Tapenade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/kerst/tapanade.JPG

Als je in een restaurant gaat eten krijg je vaak een broodplankje met olijventapenade. Dat broodplankje zit er bij mij helaas niet meer in en een heerlijke olijventapenade mis ik soms best. Er zit dan maar een ding op. Zelf de olijventapenade maken en die kan je zelf overal opsmeren of gebruiken bij een borrel.

Olijven tapenade:

Ingrediënten:

  • 50 gram olijven (groen)
  • 4 gram kappertjes
  • De helft van het groen van een bosui
  • 1 eetlepel olijfolie.

Bereiden:

  1. Snij de olijven, de bosui en de kappertjes klein.
  2. Je kan voor een aantal opties kiezen om het te mengen, via een vijzel of via het keukenmachine.
  3. Het maakt niet uit welke manier je kiest, maar doe de olijfolie bij het mengsel voor je het gaat mengen.
  4. Als alles goed gemengd is doe je het in een schaaltje.
  5. Genieten maar!

Tomaten tapenade:

Ingrediënten:

  • 50 gram tomaten (“gewone” tomaten en cherrytomaten)
  • 15 gram olijven
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap

Bereiden:

  1. Snij de tomaten en olijven in kleine stukjes.
  2. Doe de tomaten, olijven, olijfolie en de citroensap in een bakje en prak dit tot het een geheel is.
  3. Dit kan ook in de keukenmachine of een blender.
  4. Laat het even uitlekken om de meeste vocht eruit te halen.
  5. En genieten maar!

 

Paprika tapenade:

Ingrediënten:

  • 1/3 paprika
  • 20 gram olijven
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje zwarte peper

Bereiden:

  1.  Snij de paprika en de olijven in kleine stukjes.
  2. Meng alles goed door elkaar en prak het als een geheeld.
  3. Voeg een snufje peper toe voor extra smaak.
  4. Laat het even uitlekken om de meeste vocht eruit te halen.
  5. Enjoy!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-12-2018 om 08:58.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.