<< Terug

Amuse rauwe ham

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2021/Diner/1627636998.jpg

Rauwe ham in een amuse doet het vaak wel goed. Rauwe ham is ook een van de soorten broodbeleg waarbij een aantal merken zijn toegestaan binnen het FODMAP dieet, dus dat is ook iets makkelijker werken. Mocht je tegen iets meer lactose kunnen als ik dan zou ik ook aanraden om er een klein beetje mozarella bij te doen. Dit recept schrijf ik uit per bakje omdat dat voor dit recept makkelijker was.

Ingrediënten:

  • 1/2 plakje rauwe ham per persoon
  • 1 cherry tomaat per persoon
  • 1 plukje rucola

pesto:

  • een handje rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Ik begin altijd met het maken van de pesto zodat dit klaar staat. Maak dit in een keukenmachine, een vijzel of met een staafmixer.
  2. Snij de tomaat in kleine stukjes.
  3. Begin met een beetje rucola in het glaasje, voeg dan de tomaat toe.
  4. Doe hierop de ham en de pesto.
  5. Als aanvulling kan je nog voor pijnboompitten kiezen, maar daar mag je niet grote hoeveelheden van.

Alle producten zijn low-FODMAP. Controleer wel de rauwe ham op verborgen FODMAP's.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 12-12-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.