<< Terug

3x gourmetten met groente

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2021/Diner/1631354826.jpg

Alleen vlees bij gourmette vind ik een te grote belasting voor mijn lichaam, daarom ook 3 heerlijke en vooral simpele groente gerechten die je ook kan maken tijdens de gourmette en die echt smullen zijn! Ik heb voor de gevulde kleine paprika gebruik gemaakt van de roomkaas van violife, deze is lekker maar heeft niet echt de smaak van roomkaas. Als je meer van roomkaas houdt dan zijn er natuurlijk ook zat lactose vrije opties. Ik baseer de hoeveelheden op 4 zodat met makkelijk is om het te vermeerderen. Voor de mini paprika's heb ik niet kunnen vinden of ze low-FODMAP zijn, je gebruikt kleine hoeveelheden en als je weet dat je op puntpaprika reageert kan je dit ook gewoon met een "normale" rode paprika doen.

1. Tomaten met Italiaanse kruiden

Ingrediënten:

  • 2 cherry tomaten
  • een snufje Italiaanse kruiden.

Bereiden:

  1. Snij de cherry tomaten door het midden zodat je twee helften hebt.
  2. Verdeel een beetje Italiaanse kruiden over de cherry tomaten.
  3. Zet ze met de bolle kant naar onder in een pannetje tot ze rimpeltjes krijgen.
  4. Dan kan je ze eten, maar pas op ze zijn wel warm.

2. Gevulde mini paprika met roomkaas

Ingrediënten;

  • 2 kleine snack paprika's (het liefst rood)
  • 2 theelepels roomkaas per paprika helft
  • een paar takjes bieslook en peterselie.

Bereiden:

  1. Snij de paprika's door midden en haal de zaadlijsters uit de paprika.
  2. Doe de roomkaas in een schaaltje en meng de bieslook en peterselie er doorheen.
  3. Verdeel deze over de paprika's.
  4. Zet ze met de bolle kant naar beneden in het pannetje tot de roomkaas is gesmolten.
  5. Genieten maar!

3. Aardappelkoekjes

Ingrediënten:

  • 1 grote aardappel
  • 1 ei
  • groen van een bosui
  • 1 eetlepel glutenvrij bloem
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Schil de aardappel en snij hem in kleine reepjes, dit kan ook met een mandoline of een keukemachine.
  2. Kook de aardappel een aantal minuutjes, giet het dan af en laat het goed afkoelen om stollen van het ei te voorkomen.
  3. Snij de bosui fijn.
  4. Met de aardappel met het bloem, de bosui en een snufje zout en peper.
  5. Dit moet genoeg zijn voor ongeveer 4 eetlepels waar je 5 aardappelkoekjes mee kan maken.
  6. De koekjes hebben een paar minuten per kant nodig, je kan ze een aantal keer omdraaien want het is moeilijk om te zien of ze al voor de helft gaar zijn.

De producten die worden gebruikt zijn low-FODMAP. De snackpaprika kan tijdens de eliminatie fase eventueel worden vervangen door stukjes rode paprika. Als je gebruik maakt van verpakte artikelen is het handig om altijd de ingrediënten te controleren omdat deze nog wel eens willen veranderen.

 

 

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-11-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.