<< Terug

Aubergine spread

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2022/Lunch/1641725142.jpg

Weer eens een keer iets anders op je cracker of je brood? Ik maak regelmatig een spread van restjes die ik tegen kom in de koelkast of als ik een aantal kikkererwten over heb. Zo krijg ik met de lunch gelijk weer wat extra groente binnen. Voor dit recept is het wel handig als je een keukenmachine hebt zodat je het een beetje fijn kan malen.

Ingrediënten:

  • 1/2 aubergine
  • 40 gram kikkererwten
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • snuf zout, peper en komijnpoeder.

Bereiden:

  1. Doe de kikkererwten in de keukenmachine en snij de aubergine in blokjes.
  2. Doe nu alle ander ingrediënten erbij en zet je keukenmachine aan.
  3. Meg alles goed door elkaar en blijf door gaan tot het een geheel is.
  4. Nu kan je het lekker eten of voor de volgende dag bewaren in een afgesloten bakje.

Aubergine is tot 75 gram low-FODMAP. Kikkererwten zijn tot 40 gram low-FODMAP. Dit heb je precies, als je twijfelt kan je ook minder kikkererwten gebruiken.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 02-05-2024 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.