Quinoa ontbijt
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPQuinoa als ontbijt? Ja ik heb het mijzelf ook een tijd afgevraagd, maar ik zag het zo vaak voorbij komen dat ik het toch een keer ben gaan proberen. En ik denk dat dit een heel mooie variatie kan zijn op de ontbijtjes. Doordat je namelijk met zoetere smaken werkt lijkt de smaak totaal niet op de smaak van de quinoa die je in de avond gebruikt. Het heeft juist iets zoets en fris. En hoe kan je je dag dan beter beginnen dan met een maaltijdje power food!
Ingrediënten:
- 50 gram quinoa
- 100 ml melk (plantaardig of lactosevrij)
- 1/2 theelepel kaneel
- snufje nootmuskaat
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1/4 appel, maar niet meer dan 20 gram
- een snufje kaneel voor de appel
- 4 pecannoten.
Bereiden:
- Was de quinoa af.
- Kook de quinoa rustig volgende verpakking in de melk.
- Voeg na het koken de kaneel, nootmuskaat en de ahornsiroop toe.
- Verdeel de quinoa over een schaaltje.
- Snij de appel in kleine stukjes
- Doe een beetje olie/boter in een koekenpan.
- Bak de appel een paar minuten en voeg de kaneel toe.
- Verdeel de appel over de quinoa en breek de pecannoten hier overheen.
- Genieten maar!
- Extra serveertip: voeg een beetje (kokos)yoghurt toe.
Alle producten zijn binnen deze hoeveelheden low-FODMAP. Als je kiest voor plantaardige melk is het van belang de ingrediënten goed te controleren op verborgen FODMAP's. Let erop dat je niet meer dan 20 gram appel gebruikt. Als je de app hebt kan je per appel de exacte hoeveelheid opzoeken.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-03-2022 om 06:06.