<< Terug

Ei slofjes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2022/Bakken/1645354428.jpg

Ik heb iedereen een week lang bestookt met dit idee toen ik het had bedacht en iedereen vroeg zich volgens mij af waar ik het over had. Tot ik ze gebakken had en ze mochten proeven. Toen ze de vorm en de uitwerking zagen begrepen ze direct wat ik bedoelde en de smaak viel bij iedereen in de smaak. Dus gelijk uitgewerkt en klaar gezet voor pasen, zodat iedereen er van kan genieten. Ik heb voor het recept lemon curd gebruikt, je kan dit kopen en zelf maken. Ik heb ervoor gekozen om het te kopen.* Ik heb in dit recept de amandelspijs weg gelaten omdat we dit geen meerwaarde vonden voor het recept, als je er erg fan van bent kan je het er gewoon op doen want het is niet zo dat de slofjes hierdoor minder lekker worden.

Ingrediënten slof:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 180 gram plantaardige boter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 1/4 rasp van een citroen
  • snuf zout.
  • later: lemon curd.

Ingrediënten Italian Merengue:

  • 40 ml water
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • snufje zout.

Bereiden van de slofjes:

  1. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom.
  2. Rasp hier de 1/4e citroenschil bij.
  3. Smelt de boter voorzichtig in een pannetje.
  4. Voeg het ei en de boter toe aan de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar.
  5. Laat dit deeg een uur in de koelkast rusten.
  6. Verwarm de oven op 180 graden.
  7. Haal het hierna eruit en rol het uit tot de bodem 1 cm is.
  8. Vet de vormpjes in die je wilt gebruiken met de overgebleven boter in het pannetje.
  9. Steek de vormpjes uit en leg ze op een bakplaat.
  10. Zet de vormpjes voor 20-25 minuten in de oven op 180 graden.
  11. Haal de vormpjes er hierna direct af en laat ze goed afkoelen.

Bereiden Italian Merengue:

  1. Dit recept is temperatuur gevoelig, daarom is het handig om een food thermometer te gebruiken.
  2. Zet alles van tevoren klaar zodat je door kan werken.
  3. Splits de eieren en zet het eiwit klaar.
  4. Weeg 20 gram suiker af en zet dit klaar bij het eiwit.
  5. Zet het snufje zout ook alvast klaar.
  6. Doe 130 gram suiker en het water in de pan en breng dit aan de kook.
  7. Als het suikerwater op 110 graden is begin je met het opkloppen van het eiwit en voeg hier af en toe de suiker aan toe en het sunfje zout.
  8. Kook het suikerwater door tot 118 graden.
  9. Haal het dan van het vuur en giet dit gefaseerd bij de eiwitten.
  10. Mix dit tot het stijf genoeg is (je kan de kan op zijn kop houden).
  11. Hierna kan je het in een spuitzak doen voor de decoratie.

Decoreren:

  1. Plaats in het midden van de slofjes een bolletje lemon curd. Dit kan met een lepeltje.
  2. Spuit hier omheen de Italian Merengue.
  3. Eetsmakelijk!

Alle ingrediënten vallen binnen het low-FODMAP dieet. Het is wel van belang om niet in één keer alle slofjes op te eten omdat je dan veel te veel suiker binne krijgt en dit kan de darmen ook triggeren.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-04-2023 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.