<< Terug

Gepofte aardappel uit de oven

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2022/Diner/1653809033.jpg

Mocht het onverwachts toch geen mooi barbecue weer zijn? Geen paniek, die heerlijke gepofte aardappel kan je ook gewoon eten vanuit de oven. Net zo lekker, alleen de geur van de barbecue moet je er zelf even bijdenken.

Ingrediënten:

  • 2 half kruimige aardappelen
  • knoflookolie
  • zout
  • verse kruiden als peterselie en bieslook.

Bereiden:

  1. Laat de aardappelen een tijdje (1 uur ) van tevoren weken en was ze daarna schoon. Snij de eventuele lelijke plekjes van de aardappelen.
  2. Verwarm de oven op 220 graden.
  3. Prik met een prikker een aantal gaatjes in de aardappel.
  4. Zet de aardappelen alvast in de aluminiumolie.
  5. Giet een scheutje knoflookolie over de aardappelen en verdeel dit met een papiertje of een kwastje over de aardappel.
  6. Strooi hier het zout  overheen.
  7. Vouw de aluminiumfolie dicht en zet het in de oven.
  8. De aardappel gaat voor 20-30 minuten in de oven. (dit hangt af van de grootte)
  9. Controleer de aardappel in ieder geval na 20 minuten.
  10. Snij ondertussen de kruiden fijn.
  11. Verdeel deze over de aardappel als deze uit de oven komt.
  12. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 31-05-2022 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.