<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-01-2023 om 06:06.
Overnight oat appel kaneel
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, veganAls ik weet dat ik de volgende ochtend vroeg weg moet maak ik het liefst een avond van tevoren een overnight oat. Dit kan ik de volgende dag gelijk uit de koelkast pakken en opeten. Dit scheelt weer de tijd om een ontbijt te maken.
Als je yoghurt, melk (beide plantaardig of lactose vrij) en havermout en chia zaad in de kast hebt staan dan heb je de basis al.
Ingrediënten:
- 50 ml melk (lactosevrij of plantaardig)
- 100 ml yoghurt (lactosevrij of plantaardig)
- 15 gram havervlokken (glutenvrij)
- 15 gram chia zaad
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 appel
Bereiden:
- Weeg de havervlokken en de chia zaden af.
- Meng dit door de melk en yoghurt.
- Voeg hier een theelepel kaneel aan toe.
- Laat dit in de koelkast rusten tot de volgende dag.
- Snij en schil de volgende dag een kwart appel en verdeel die over de oat.
Havervlokken zijn tot 20 gram low-FODMAP. Chia zaad is tot 24 gram low-FODMAP. Appel is van 20-25 gram low-FODMAP, dit is ongeveer een kwart.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 27-01-2023 om 06:06.