<< Terug

Cremé brulee

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/kerst/kerstcremebrulee600.jpg

Dit recept is gebaseerd op een ervaring tijdens mijn reis door Zuid-Afrika. Een kok in Kaapstad heeft voor mij een lactosevrije crème brulee gemaakt van kokosmelk waardoor ik hem kon eten. Dit was een erg leuke verassing en super lekker! Thuis ben ik een beetje gaan experimenteren en ben uitgekomen op dit recept:

Ingrediënten:

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • 4 eidooiers
  • 2 eetlepels ahornsiroop.
  • Voor elk bakje ongeveer 1 eetlepel rietsuiker om te laten smelten.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zorg voor een ovenschaal waar de pannetjes in kunnen, ze gaan au bain marie in de oven.
  • Doe de kokosmelk en de vanillepoeder in een pannetje.
  • Breng dit aan de kook, maar blijf goed roeren anders loopt de pan over.
  • Na ongeveer 5 minuten kan je de pan van het vuur halen.
  • Doe de 4 eidooiers in een schaal en giet hier 2 eetlepels ahornsiroop bij.
  • Giet de kokosmelk vervolgens bij de eidooiers en roer dit goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in de bakjes in de ovenschaal.
  • En zet de schaal voor 40 à 50 minuten in de oven.
  • Als je de schaal beweegt en de crème brulee beweegt een beetje als jelly weet je dat het gaar is.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de bakjes goed afkoelen.
  • Zet de bakjes daarna voor minimaal een uur in de koelkast.
  • Voor het eten giet je de rietsuiker over de bakjes en laat je dit smelten met een crème brulee brander.
  • Geniet!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 16-12-2018 om 14:42.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.