<< Terug

Tajine tomaat

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/Tajinetomaat.jpg

Door het koken en het laten stoven in de tajine heb ik altijd het gevoel dat de smaken meer met elkaar worden gecombineerd en er een echte smaakexplosie ontstaat!

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • koriander
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • Ras el Hanout
  • peper en zout
  • 3 tomaten
  • 5 cherry tomaten
  • 4 wortelen
  • het groen van een bosui
  • 5 aardappelen
  • 200 gram sperziebonen (max. 100 gram p.p. FODMAP)
  • 1 kopje rijst
  • een half bouillonblokje (Knorr kippenbouillon FODMAP)
  • ongeveer 300ml water

Bereiden:

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes.
  2. Snij vervolgens alle groente en schil de aardappelen.
  3. Bak de kipfilet met een flinke scheut olie in de tajine.
  4. Voeg hier alvast een flinke snuf kruiden aan toe.
  5. Als de kip gaar is voeg je de bosui en tomaten toe.
  6. Deze laat je alvast een beetje garen.
  7. Hierna voeg je alle andere groente toe.
  8. Voeg het halve bouillonblokje en het water toe in de tajine.
  9. Roer alles goed door.
  10. Als alles goed is door geroerd voeg je de aardappelen en de rijst toe.
  11. Voeg nu nog een keer van alle kruiden een flinke snuf toe.
  12. Zet het deksel op de tajine en laat het minimaal 30 minuten stoven op een laag vuur.
  13. Geniet van alle smaken!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-02-2019 om 08:42.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.