<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-12-2018 om 07:07.
Bitterballen champignon
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
Niet iedereen wil altijd vlees eten. Dus een variant op de kipbitterballen zijn de champignonbitterballen. Net zo lekker, maar dan met champignons.
Ingrediënten:
Ragout:
- Het groen van een bosui
- 2 eetlepels champignons uit blik (FODMAP)
- 1 glas bouillon (groente)
- 30 gram bloem (glutenvrij)
- 30 gram boter (plantaardig)
Paneer:
- een handje bloem (glutenvrij)
- 1 ei
- een handje paneermeel (glutenvrij)
Bereiden:
- Snij het groen van de bosui en de champignons fijn.
- Doe de boter in de pan.
- Voeg de bosui en de champignons toe.
- Voeg om en om een beetje bloem en een scheutje bouillon toe.
- Blijf dit herhalen tot de bouillon en de bloem op is.
- Is de ragout te nat, voeg wat extra bloem toe. Is de ragout te droog, voeg nog wat bouillon toe.
- Doe de ragout in een bakje en laat dit een uur afkoelen in de koelkast.
- Haal de ragout na een uur uit de koelkast en draai balletjes van de ragout.
- Zorg ondertussen voor 3 borden: een met bloem, een met paneer en een met ei.
- Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door de ei en als laatste door de paneermeel.
- Zorg ervoor dat de balletjes goed zijn bedekt.
- Zet de ballen weer in de koelkast voor een uur.
- Na dit uur haal je ze uit de koelkast.
- Ga je ze gelijk bakken? Zet de frituurpan op ongeveer 180 graden en frituur de ballen 3 minuten.
- Besluit je de ballen eerst in te vriezen? Zet de frituurpan op 180 graden als je ze gaat bakken en frituur de ballen vervolgens 5 minuten.
- Genieten maar!
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-12-2018 om 07:07.
Reacties: