<< Terug

Bitterballen champignon

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2018/Bakken/Champignonbitterballen.jpg

Niet iedereen wil altijd vlees eten. Dus een variant op de kipbitterballen zijn de champignonbitterballen. Net zo lekker, maar dan met champignons.

Ingrediënten:

Ragout:

  • Het groen van een bosui
  • 2 eetlepels champignons uit blik (FODMAP)
  • 1 glas bouillon (groente)
  • 30 gram bloem (glutenvrij)
  • 30 gram boter (plantaardig)

 

Paneer:

  • een handje bloem (glutenvrij)
  • 1 ei
  • een handje paneermeel (glutenvrij)

Bereiden:

  1. Snij het groen van de bosui en de champignons fijn.
  2. Doe de boter in de pan.
  3. Voeg de bosui en de champignons toe.
  4. Voeg om en om een beetje bloem en een scheutje bouillon toe.
  5. Blijf dit herhalen tot de bouillon en de bloem op is.
  6. Is de ragout te nat, voeg wat extra bloem toe. Is de ragout te droog, voeg nog wat bouillon toe.
  7. Doe de ragout in een bakje en laat dit een uur afkoelen in de koelkast.
  8. Haal de ragout na een uur uit de koelkast en draai balletjes van de ragout.
  9. Zorg ondertussen voor 3 borden: een met bloem, een met paneer en een met ei.
  10. Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door de ei en als laatste door de paneermeel.
  11. Zorg ervoor dat de balletjes goed zijn bedekt.
  12. Zet de ballen weer in de koelkast voor een uur.
  13. Na dit uur haal je ze uit de koelkast.
  14. Ga je ze gelijk bakken? Zet de frituurpan op ongeveer 180 graden en frituur de ballen 3 minuten.
  15. Besluit je de ballen eerst in te vriezen? Zet de frituurpan op 180 graden als je ze gaat bakken en frituur de ballen vervolgens 5 minuten.
  16. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-12-2018 om 07:07.

Reacties:

Erna schreef op 24-03-2019 om 04:16:
Wat een lekker recept, ga ik snel uitproberen.
Mooie site heb je, fijne recepten.
Dank je wel


Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.