<< Terug

Vervolg klinkt smakelijk

/storage/photos/2019/Algemeen/klinktsmakelijkvervolg600.jpg

Het programma heeft een opbouw waarin ze gaan bepalen wie er wel en niet mag koken. Na een korte pitch met het opnamepersoneel mag je voor de jury je verhaal vertellen. Het verhaal achter het recept is het belangrijkst. Na een enthousiast verhaal over het stoofpannetje en waar ik het afgelopen jaar tegenaan ben gelopen en nog een kleine uitleg over wat wel en niet mag is het wachten op de uitslag. We zijn op dit moment met vier kandidaten en er zullen maar drie kandidaten mogen koken.

We worden na een kort overleg naar voren geroepen. Nadat iedereen weer netjes op zijn stip staat, komt de jury aan het woord. Julius Jaspers begint over iemand die met het koken geen uitdagingen uit de weg gaat en een oud recept heeft omgebouwd naar een voor mij eetbaar en smakelijk recept. Tijdens dit verhaal bedenk ik opeens dat dit over mij gaat, maar zal dit goed of slecht uitpakken? Dan komt het verlossende woord en mag ik koken.YES! Ik had geen hoge verwachtingen en wilde vooral met veel plezier daar staan, maar je gerecht mogen koken voor tv, dat is toch wel heel cool. Nu rest mij nog maar één ding, de keuken niet in brand zetten.

Helaas is er wel een kandidaat die moet vertrekken, maar die geeft aan dat ze hier begrip voor heeft. Na het juryoordeel gaan we met de crew mee en mogen we kort voor de camera vertellen wat we dachten en hoe we alles tot nu toe vinden. Hierna gaan we terug naar keukens en kan het echte werk beginnen.

Tijdens de pitches van de andere kandidaten heb ik al mijn snijwerk gedaan, dus na wat geklooi met de oven kan ik aan de slag. Spekjes in de pan en knallen! En dan staat opeens Nicolette van Dam voor mijn neus, inclusief drie camera's. Ze geeft een compliment over hoe netjes alles eruit ziet, ik laat zien welke pannetjes ik gebruik en we hebben het kort over de veranderingen van het afgelopen jaar op het gebied van eten. Ondanks dat ik stiekem door wil koken is het wel een fijn en vriendelijk gesprek. Nicolette gaat vervolgens naar de volgende kandidaat en ik kan weer gas geven. De spekjes uit de pan, kipfilet erin. Hierna de groente erin en de spekjes weer terug voor de smaak en als laatst de wijn die ik even laat inkoken. Aardappelen opzetten en dan staat Shirma Rouse opeens bij me in de keuken. Ze klinkt super enthousiast en ik krijg een heleboel complimenten over hoe ik het aanpak en de uitdaging aan ga. Ze geeft aan vriendinnen te hebben die sommige producten niet eten en hierdoor vaak niet weet wat ze moet koken. Dit probleem vind ik begrijpelijk. Ondertussen koken mijn aardappelen constant over, lekker charming op tv.

Shirma loopt weer door naar een andere kandidaat en ik ga de aardappels afgieten en alles klaar maken voor de salade. En op het moment dat ik de aardappelen in de pan doe staat er niemand minder dan Julius voor mijn keuken. Hij bekijkt de wijn en mijn olieflesjes en komt heel enthousiast over. We kijken naar de pannetjes in de oven en hij bekijkt mijn producten. Waarop hij vervolgens vraagt of hij de stoof die is overgebleven mag proeven. Ja natuurlijk, een grote of een kleine lepel? Julius neemt de grote lepel, proeft de smaken en geeft een compliment over de smaak. Meer kan je toch niet wensen? De olieflesjes vind hij erg leuk, goed nieuws ze zijn te koop bij Ikea.

Ondertussen tikt de tijd weg en begin ik met het opmaken van mijn bord. De pannetjes gaan uit de oven op het bord, netjes op tijd klaar. Mijn bord wordt meegenomen en wordt alvast gefilmd. Ondertussen zijn ook de andere kandidaten klaar en is het wachten tot we naar voren mogen.

Met de borden in ons hand lopen we naar voren en presenteren het gerecht aan de jury. Helaas is mijn sla ondertussen een beetje slap geworden. De gerechten worden besproken, er worden positieve dingen en negatieve dingen gezegd en hierna moet er worden gekozen welke twee gerechten worden geproefd.

Mijn gerecht voldeed helaas niet geheel aan de verwachtingen van de jury, hij was niet sexy en miste een beetje saus. Jammer want ik denk dat als ze ervan hadden geproefd dat ze wel enthousiast waren geweest. De jury had meer een saus verwacht en ik had dit gerecht in mijn hoofd. Maar maakt dit uit? Nee, ik heb gekookt, mijn bord heeft bij de jury gestaan en ik heb kunnen uitdragen dat je ondanks alles altijd moet blijven genieten van eten. Dit was mijn doel. En buiten dat, het is mij gelukt om de keuken niet in brand te zetten dus al mijn doelen waren behaald.

Hierbij kwam nog een praktisch probleem, de andere twee kandidaten hadden Aziatisch gekookt, wat ik met mijn glutenintolerantie niet had kunnen proeven. Maar nog steeds niet getreurd, toen ik terug kwam van mijn laatste pitch heb ik gehoord dat er toch van mijn gerecht wat gegeten, maar door wie? Dat zullen we nooit weten. Ik hoop dat de gene die ervan gegeten heeft ervan genoten heeft en alle smaken in het pannetje heeft kunnen ontdekken!


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-08-2019 om 06:12.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.