<< Terug

Boekreview Gezond van kop tot teen

/storage/photos/2021/Blogs/gezondvankoptotteen.jpg

Wil je graag meer weten over het menselijk lichaam en hoe alles werkt? Maar ben je ook opzoek naar een boek wat je lekker kan doorlezen, geen moeilijke taal gebruikt en waarbij de uitleg duidelijk wordt gemaakt met duidelijke en mooie plaatjes?

Dan is dit boek een echte aanrader!

Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van 4 experts en daarbij hebben ze de hulp van verschillende specialisten ingeschakeld.

De vier experts zijn:

Nienke Gottenbos, ook wel bekend als de poepdokter.  Ze heeft al verschillende boeken uitgebracht en heeft een eigen praktijk.

Ralph Moormon, bekend van de hormoonfactor. Geeft lessen waarbij hij opleid tot hormoonspecialist en heeft een eigen praktijk.

Pascale Naessens, heeft verschillende kookboeken uitgebracht waarbij je terug gaat naar de basics.

Juglen Zwaan, oprichter van aHealthylife, gaat terug naar de basis en richt zich voornamelijk op voeding.

De indeling van het boek is heel overzichtelijk. In het begin is er een duidelijke inhoudsopgave te vinden waar je kan vinden wat er allemaal terug gaat komen in het boek. Ieder hoofdstuk bestaat uit ongeveer 30 bladzijdes en alle belangrijke onderdelen komen daarin aan bod. Hiernaast kan je aan het eind van ieder hoofdstuk een aantal gezonden recepten vinden die met dit hoofdstuk te maken hebben.

Ieder hoofdstuk heeft een vaste indeling, eerst wordt de uitleg gegeven, dan de risico's die betrokken kunnen zijn bij dit onderwerp, maar er worden ook gelijk tips gegeven zodat je hier ook gelijk iets aan kan doen. Hierna worden er leefstijltips gegeven en volgen er een aantal heerlijke recepten.

Door de vaste indeling is het boek voorspelbaar om te lezen, je weet wat je kan verwachten en wat er gaat komen. Hierdoor is het ook heel duidelijk wanneer er informatie wordt gegeven en wanneer er tips worden gegeven voor bijvoorbeeld leefstijl. Maar het belangrijkste van alles is denk ik wel dat de plaatjes erbij heel duidelijk zijn en dat het boek duidelijk is geschreven. Er worden geen moeilijke medische termen gebruikt en doordat het door verschillende mensen is geschreven blijft het ook interessant om te lezen.

Ik heb het boek binnen een aantal dagen verslonden. Na ieder hoofdstuk wilde ik weer weten wat er bij het volgende hoofdstuk verteld zou worden en welke tips er zouden worden gedeeld. Ik vind het boek dan ook echt een aanrader voor iedereen die interesse heeft in het menselijk lichaam, graag aan zijn leefstijl wilt werken of gewoon nieuwsgierig is.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-02-2021 om 06:23.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.