<< Terug

Vitamine K

/storage/photos/2021/Blogs/vitaminek.jpg

Vitamine K valt onder de vet oplosbare vitamine. Dit houdt in dat de vitamine het best wordt opgenomen in combinatie met vet en wordt opgeslagen in vet en weefsel.

Vitamine K wordt aangemaakt door de bacteriën in de darmen. Het is onder andere belangrijk voor de bloedstolling. Een tekort aan vitamine K komt maar zelden voor.

Vitamine K is onder andere in deze producten te vinden: rode kool, asperges, broccoli, kiemen, groene thee, fruit, melkproducten, eidooier en granen.

Omdat onder andere kiemgroente veel vitamine K delen zal ik hieronder een aantal suggesties plaatsen waar je kiemgroente goed bij kan gebruiken:

  • salades
  • garnering
  • in de soep
  • op een gebakken ei
  • op brood bij het broodbeleg
  • als garnering van de lunch.

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-08-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.