<< Terug

Het effect van affirmaties

/storage/photos/2021/Blogs/affirmatie1.jpg

Een affirmatie is een positieve uitspraak en helpt om positieve gedachtes en gevoelens te sturen. Het kan je helpen om gemotiveerd te starten met de dag of een positieve vibe te creeëren. Het fijne van affirmaties is dat het door de dag een positief effect heeft, maar niet heel veel tijd kost. Je zal je niet bij alle affirmaties aangesproken voelen, maar op internet zijn er zoveel te vinden dat er altijd een paar tussen zitten waar je je wel in kan vinden.

Het is de bedoeling om één affirmatie te kiezen per dag of voor een aantal dagen en die een aantal keer per dag te herhalen. Op deze manier programmeer je je hersenen op een positieve manier waardoor er een positievere mindset ontstaat. Met een positieve mindset werk je vaak beter aan je focuspunten en intenties en krijg je meer voor elkaar.  

Een andere bijkomstigheid is dat het het geloof in jezelf en je zelfvertrouwen vergroot. Je creeërt een positiever zelfbeeld wat direct een positief effect heeft op je zelfvertrouwen en het geloof in jezelf.

En waarom zijn positieve affirmaties zo belangrijk? Per dag heb je meer dan 6000 gedachten en gemiddeld 70% van die gedachten zijn negatief. En net als positieve gedachten hebben negatieve gedachten invloed op je hersenen en je mindset. Als je de negatieve gedachten herkent en kan ombuigen naar positieve gedachten zal je hier direct resultaat van merken.

Kies een affirmatie die jou kan helpen of een boost kan geven. Een affirmatie is altijd positief. Hang hem ergens op waar je geregeld komt zodat je hem meerdere keren op één dag kan herhalen. Een affirmatie heeft nog meer effect als je hem hardop uitspreekt.

Een aantal voorbeelden zijn:

Ik ben goed, uniek en bijzonder.

Ik ben mooi van binnen en van buiten.

Ik ben goed zoals ik ben.

Ik kan elke uitdaging aan.

Ik ben sterk en dapper.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 13-04-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.